01

Match event MO 040 XL

By 6 april 2016 oktober 31st, 2016 No Comments

Match event MO Diner 040

Mo-diner

Foto’s: Arno Fooy

Samen voor Eindhoven geeft op effectieve manier toegang tot een ondernemend regionaal MVO netwerk. Hierdoor kunnen wij zonder overhead met relatief kleine inspanningen veel waarde toevoegen aan zinvolle projecten.

Hans Brouwhuis, Site Manager NXP Eindhoven

Categorie: Matchevent
Match: DLL, gemeente Eindhoven, Samen voor Eindhoven
Wat: Hét Maatschappelijk Ondernemen Diner 040 ofwel MO-Diner040 XL.

Vijf jaar geleden startten DLL en de gemeente Eindhoven met Maatschappelijk Ondernemen 040. Dit halfjaarlijkse diner, georganiseerd door Samen voor Eindhoven, verbindt sindsdien bedrijfsleven en vrijwilligersorganisaties aan elkaar om kennis en inzet te delen. Op 17 oktober vond dit bijzondere evenement voor de 10e keer plaats. Dat vierden we  met een XL-editie die 24 uur duurde, met activiteiten en bijeenkomsten vol matchmaking en krachtenbundeling verspreid over de stad.

Gedurende de dag kwamen veel vraagstukken voorbij. Hoe zijn we die humane samenleving waar vluchtelingen welkom zijn, hun eigen kracht kunnen inzetten en hun plek kunnen creëren in de samenleving? Hoe zorgen we ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal kunnen meedoen? Hoe stimuleren wij talent voor ondernemerschap? De vraagstukken worden ‘typisch Eindhovens’ opgepakt, door innovatie en cocreatie van mensen met diverse achtergronden. Vernieuwend samenwerken zit immers in het DNA van onze stad.

De dag is afgesloten met een feest waarvoor alle deelnemers van de afgelopen 5 jaar waren uitgenodigd. Om samen te vieren, maar ook om samen aan de wieg te staan van de oprichting van een nieuwe vereniging: Impact040. De initiatiefnemers willen de energie die door de MO 040 diners is opgewekt verduurzamen naar de toekomst toe. Een belangrijke samenwerking als deze moet doorgaan, onafhankelijk van personen of tijdgeest, ondersteund door een goede organisatiestructuur die is ingebed in de Eindhovense samenleving. De oprichting van Impact040 maakt precies dat doel tot een realiteit.

Lees hier het persbericht
Lees hier de nieuwsbrief met link naar de uitzending van Studio040

Partners

MO040XL werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen DLL, Gemeente Eindhoven, NXP, PwC, Banning Advocaten, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Woonbedrijf, Van der Valk Hotel Eindhoven en Samen voor Eindhoven.Wij bedanken alle partners die dit MO 040 XL event mogelijk maakten.

Studio040 bracht het Maatschappelijk Diner 040 in beeld: bekijk hier de opnames van Studio040.

Carlo van Kemenade, lid Raad van Bestuur DLL en trotse Eindhovenaar over het 8steDiner

Wethouder Staf Depla over het Maatschappelijk Diner en een duurzame match