Matches algemeenTalent ontwikkeling

Karoesell Vintage Money Event geeft een steuntje in de rug voor initiatieven die Eindhoven mooier maken

By 18 september 2017 No Comments

Karoesell Vintage Money Event

“Karoesell Vintage Money Event geeft een steuntje in de rug voor initiatieven die Eindhoven mooier maken”

Zet jij je in voor een maatschappelijk initiatief én kunnen jullie een extra financiële impuls gebruiken om nog meer te betekenen voor mensen, dieren of het milieu in Eindhoven? Kom dan naar het matchevent ‘Karoesell Vintage Money’ op maandag 27 november van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Stichting Karoesell Eindhoven organiseert dit matchevent in samenwerking met Samen voor Eindhoven bij Trudo op Strijp-S. Karoesell, de kringloopwinkel aan de Edisonstraat te Eindhoven, heeft als doelstelling om jaarlijks opbrengsten uit inkomsten terug te laten vloeien aan de lokale Eindhovense samenleving, en Samen voor Eindhoven helpt ze daarbij.

Hoe werkt het precies?

Per initiatief wil Karoesell tussen 500 en 1500 euro schenken. Initiatieven mogen deze bijdrage inzetten voor middelen en materialen. Er is een budget van 15.000 euro, zodat ongeveer 15 stichtingen op een impuls kunnen rekenen. Initiatieven die geïnteresseerd zijn kunnen het aanvraagformulier downloaden op de website van Samen voor Eindhoven en een aanvraag indienen. Een jury beoordeelt deze aanvragen. Bij akkoord pitchen de initiatieven hun aanvraag op 27 november en wordt het geld toegekend.

Dus…

Ben jij betrokken bij een vereniging of stichting met een goed idee of project waarbij geld nodig is én zetten jullie je dagelijks in voor mens, dier en/of milieu in Eindhoven en omgeving? Grijp dan nu je kans en ontvang een steuntje in de rug voor jullie mooie werk met een financiële bijdrage.
Download hier het aanvraagformulier!

Initiatieven in 2016

Dankzij de bijdrage van Karoesell konden afgelopen jaar onder andere jonge vluchtelingen meedoen met het introductieprogramma van Trudo Weekendschool, kon men de ruilwinkel van Stichting Circulo Drents Dorp verder opgezet worden, ontvingen de dak- en thuislozen bij Inloophuis ‘t Hemeltje tuinmeubilair gemaakt door de ervaringsdeskundigen van St. Ervaring die Staat, kon inloophuis de Eik nog meer mensen bereiken en de bekendheid vergroten, kreeg het financieel café van Humanitas een impuls, kon buurthuis FAB28 nog meer mensen in de wijk verbinden door het opzetten van ontmoetingen met koken en eten en kreeg ruilwinkel #Awesome de beschikking over een mooie naaimachine voor het creatief atelier om kledingstukken op te pimpen, vermaken en opnieuw te gebruiken.

Stichting Karoesell Eindhoven

Karoesell is sinds november 2013 gevestigd in Eindhoven en bekend van de gelijknamige kringloopwinkel aan de Edisonstraat. Karoesell draagt bij aan een betere wereld door het hergebruiken van bruikbare spullen, het verminderen van de afvalberg en door het ondersteunen van mensen in de regio Eindhoven door ze te helpen aan een vrijwillige of betaalde baan. Daarnaast biedt Karoesell stichtingen in de regio Eindhoven financiële en materiële ondersteuning, als ze hier zelf geen mogelijkheden voor hebben.

Samen voor Eindhoven
Samen voor Eindhoven mobiliseert medewerkers uit bedrijven om hun tijd en talent in te zetten voor de vele maatschappelijke organisaties in de stad en organiseert matchevenementen waar bedrijf en samenleving elkaar ontmoeten. Bij deze matchevenementen is geld taboe. Samen voor Eindhoven ziet echter ook dat veel maatschappelijke organisaties behoefte hebben aan de M van Munten. Karoesell is maatschappelijk partner van Samen voor Eindhoven en benaderde ons met de vraag om hen te helpen met het opzetten van dit matchevenement. Gezien ons sterke netwerk en kennis van de wensen van veel maatschappelijke organisaties in de stad werken we daar natuurlijk graag aan mee!”

Samen dragen we bij aan een gezond en hecht Eindhoven.