OVER ONS

MISSIE: Versterken hechtere samenleving

Sinds 2012 werkt Samen voor Eindhoven aan haar passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samen voor Eindhoven verbindt partijen, inspireert, organiseert en adviseert. 

Effectief MBO-beleid zorgt voor een sterkere samenleving, waarbij we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de volgende urgente maatschappelijke thema’s:

1. Het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare mensen;
2. Talentontwikkeling;
3. Samenleven in buurten en wijken.

ONZE KERNWAARDEN:

Samenwerken – Verbinden – Inspireren

AANGESLOTEN BIJ:

Medewerkers zijn in het bezit van het Kenniscertificaat MBO Intermediair, uitgegeven door MVO Nederland.

Team Samen voor Eindhoven

Team Samen voor Eindhoven 

AMBITIE & DROOM

ONZE AMBITIE 2020:

Met onze ambitie2020 willen we dat bedrijven de waarde van het betrokken ondernemen (h)erkennen als driver voor succes. Ze tonen betrokkenheid door inzet van hun kennis, vaardigheden en medewerkers. Vooroordelen verdwijnen, verschillen worden kleiner en we verrijken elkaar.

ONZE DROOM:

Wij willen een beweging creëren waarin professionals één dag hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving. Wij voorzien een boost aan creatieve oplossingen en oprechte verbindingen. Het levert één dag energie en inspiratie op voor de professional, het team en het bedrijf.

Wat kun jij in één dag?

svbo  impact_2030  crs360  pro_bono_lab  points_of_light  hands_on_network   mvo

DE MENSEN ACHTER SAMEN VOOR

Esther Hofstede
Founder en directeur

‘One person can make a difference and everyone should try’ -JFK

Als founder van de ‘Samen voor formule’ krijg ik veel energie om twee werelden bij elkaar te brengen (de profit en non-profit wereld). Hierbij zie ik dat verschillen kleiner worden, vooroordelen verdwijnen, we bruggen naar elkaar slaan en elkaar verrijken.

Ik word altijd blij als er weer een mooie match is ontstaan, zodat we bijdragen aan een hechtere samenleving! 

T: 06 46 03 10 10
Mail Esther

Maaike de Jonge
Coördinator

‘De omgeving van de mens is de medemens’ – Jules Deelder

Samen met mijn collega’s breng ik bedrijven en maatschappelijke organisaties samen. Een match waarbij beide partijen samenwerken en iets moois met elkaar tot stand brengen. Trots dat ik mijn steentje hieraan mag bijdragen. Super dat ik deze ontmoetingen mede tot stand mag brengen om er zo een nog mooier Eindhoven van te maken. Een stad die niet alleen samenwerkt met elkaar maar ook voor elkaar!

T: 06 55 69 55 27
Mail Maaike

Judith Helderman
Intermediair

“Be the reason someone smiles today”

In mijn rol als Intermediair voor Samen voor Eindhoven werk ik eraan om nog meer medewerkers uit het bedrijfsleven te mobiliseren om hun tijd en talent in te zetten voor een samenleving die Eindhoven hechter en beter maakt. Mensen samen brengen en in de gelegenheid stellen iets voor een ander te betekenen. Daar wordt iedereen toch blij van.

Leven, handelen en werken vanuit hart en passie dat maakt mijn leven zinvol.

T: 06 55 96 47 13
Mail Judith

Jacline de Kort
Marketing Communicatie manager 

‘Let’s make fans!’

Als je ergens fan van bent, vertel je het verhaal erachter met veel enthousiasme door. Daarmee creëer je weer fans. De olievlekwerking van ons verhaal zorgt voor nieuwe fans. Zij dragen op een inspirerende manier uit wat echt belangrijk is. Samen zijn we een community van changemakers. Een social community van hoogopgeleide vrijwilligers die hun tijd en expertise beschikbaar stellen om maatschappelijke problemen op te lossen en non-profit organisaties te helpen zich te ontwikkelen en hun impact uit te breiden. Dat is wat ik doe. Doe je mee?

T: 06 250 76 485
Mail Jacline

Simone Severens
Technology officer Sociale Digitale Marktplaats NXP

‘Wat als alle vrijwilligers gaan staken?’ – Loesje

Als medewerker van NXP help ik Samen voor Eindhoven met veel plezier bij de implementatie van de sociale digitale marktplaats. Door deze marktplaats wordt het voor medewerkers en maatschappelijke organisaties makkelijker elkaar te ontmoeten, zodat we samen Eindhoven nóg mooier kunnen maken!

Marbritta van Boldrik
Content & Community Manager

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf.’ 

Als je niet de héle wereld kan veranderen, dan in elk geval je eigen wereld. Het zit ‘m in kleine dingen. Met trots maak ik onderdeel uit van Samen voor Eindhoven. Een bevlogen team op missie: samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties werken we aan een hechtere samenleving met wederzijds begrip en respect. Verbeter Eindhoven, in één dag per jaar kun jij al zoveel leren, kennis delen en dus betekenen!

T: 06 15 64 17 45
Mail Marbrittal

ONZE FOTOGRAFEN:

Veel van onze mooie, bijzondere matches worden vastgelegd. De fotografen die voor ons fotograferen zijn:

ONS PRO BONO COMMUNICATIETEAM

Het PRO BONO COMMUNICATIETEAM bestaat uit een betrokken en gedreven team van professionals die ons op flexibele basis met raad en daad terzijde staan:

BESTUUR

Samen gaan wij voor een hechtere samenleving in Eindhoven.

  • Ronald Slaats, voorzitter (CEO de Meeuw)
  • Claudy Slaats, penningmeester (Manager bij PwC Nederland)
  • Hans Brouwhuis, bestuurslid (sitemanager NXP Semiconductors)
  • Alexandra van der Lee, bestuurslid (Sectorhoofd publiekscontacten, Gemeente Eindhoven)
VACATURE

Help jij ons bij het realiseren van onze droom?

“Een beweging creëren waarin 7000 professionals in de regio Eindhoven hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving.”

Jaarverslag

Impactreport & jaarverslag 2018: impact voor Eindhoven

Eindhoven en de regio is volop in ontwikkeling naar een smart én social city. Toch kan nog niet iedereen volwaardig meedoen. Samen voor Eindhoven speelt hierop in. Wij willen impact creëren ten aanzien van de sociale uitdagingen in onze stad. Daarvoor zijn we een beweging gestart. Wij werken aan een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. We inspireren, organiseren en adviseren hen om samen te werken. Hier zie je welke IMPACT we samen creëerden. En nog belangrijker: zie jij wat dat betekent voor mensen? ‘Thanks for making us smile’. Bekijk ook 2018 in beeld!

ÉÉN DAG: De documentaire

“HOE ZOU HET ZIJN ALS WE ALLEMAAL ÉÉN DAG AAN EINDHOVEN GEVEN? HOE ZOU DE STAD ER DAN UITZIEN?”

Iedere dag brengen wij twee werelden (de profit en non-profit wereld) bij elkaar. Iedere dag delen we bijzondere ontmoetingen. De verschillen tussen deze werelden worden kleiner, vooroordelen verdwijnen, we slaan bruggen naar elkaar en we verrijken elkaar. Wat betekent dit voor een dakloze, een vluchteling en voor een bedrijf? In deze film komen beide partijen aan bod. De documentaire ‘ÉÉN DAG’  is gemaakt door onze afstudeerders Jim en Koen.