nieuws

MATCHEVENT FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID LEGT NIEUWE VERBINDINGEN IN DE STAD

By 28 juni 2016 juli 25th, 2016 No Comments

Nieuws: MATCHEVENT FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID

Matchevent financiële zelfredzaamheid legt nieuwe verbindingen in de stad

Ruim 30 concreet gemaakte matches door bedrijven en organisaties

Eindhoven, 24 juni 2016 – Gisteren organiseerde Samen voor Eindhoven het matchevent Financiële Zelfredzaamheid bij Woonbedrijf. Een plek waar bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen ineen slaan om een bijdrage te leveren aan stichtingen die zich inzetten voor mensen met schulden. Een van de gemaakte matches door partijen in Drents Dorp is het gezamenlijk opzetten van een financieel café. Een andere mooie match is dat de gebruikte laptops van Lumens een tweede leven krijgen bij Stichting Leergeld.

Thema

1 op de 5 huishoudens heeft problematische schulden en voor veel kinderen betekent dit dat zij niet mee kunnen doen. Tijdens dit matchevent kwamen bedrijven, gemeente en maatschappelijke organisaties bij elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Wethouder Renate Richters en Esther Schoustra trapten de bijeenkomst af.

“Eén van de belangrijke maatschappelijke thema’s waar wij een bijdrage aan willen leveren is het vergroten van financiële zelfredzaamheid. Ruim een jaar geleden zijn we met een aantal partners om tafel gaan zitten om te kijken wat we daar samen aan kunnen doen en hoe we de vele partijen in de stad kunnen verbinden. En zo is dit matchevent geboren”, vertelt Esther Schoustra, directeur en founder Samen voor Eindhoven.

Hoge mate van betrokkenheid

Na het plenaire deel gingen de organisaties en bedrijven uiteen of naar een dialoogtafel (met onderwerpen als incasso’s, zzp’ers uit de schuld en Drents Dorp) of naar de Meet & Match. Op beide plekken ging men met elkaar in gesprek, ideeën uitwisselen en concreet afspraken maken.

“Dat goede gevoel wat je hebt als je een ander helpt, is volgens mij niet uit de drukken in geld. Dat draagt bij aan geluk”, vertelt Esra Altmis van Stichting Ik Wil.

Onze partners en mede mogelijkmakers

Het matchevent is een initiatief van Samen voor Eindhoven in samenwerking met Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Lumens, WIJeindhoven, Neos en Woonbedrijf.

Een mooi partnerschap: een aantal horecabedrijven uit het netwerk van Samen voor Eindhoven verzorgen al meer dan een jaar wekelijks soep en broodjes voor dak- en thuislozen die de De Soepbus bezoeken. En als tegenprestatie verzorgde De Soepbus van het Leger des Heils de deelnemers van een heerlijke soep! Parkplaza en Van der Valk Hotel maakten de soep tijdens het matchevent.

Lees meer in het artikel van E52