nieuws

Maak kans op één van de 5 minibiebs voor in je voortuin

By 1 juli 2016 augustus 8th, 2016 No Comments

Maak kans op één van de 5 minibiebs voor in je voortuin

Bibliotheek Eindhoven en Samen voor Eindhoven verloten 5 minibiebs. De bieb bestaat 100 jaar en in het kader van dit jubileum wil Samen voor Eindhoven de stad vullen met 100 minibiebs. De minibiebs die wij verloten zijn mede mogelijk gemaakt door de Ladies’ Circle en Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

Idee achter de minibieb

Particulieren zetten in hun voortuin een klein boekenkastje waarin boeken te ruil en te leen worden aangeboden. Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Bij je thuis of bij jouw vereniging, school of bedrijf. Waar het om gaat is dat iedereen boeken kan lenen, ruilen en achterlaten via een minibieb.

Wat moet ik doen om er 1 te krijgen?

Als je denkt ik heb een super mooie plek waar ik een minibieb kwijt kan, dan kan je een bericht sturen naar info@samenvooreindhoven.nl. Hoef je dan helemaal niets ervoor te doen? Ja toch wel. We horen graag waarom de minibieb op jouw plek moet komen. Kortom waarom is jouw locatie dè locatie.

Deadline

De inschrijving duurt tot en met 18 juli. Daarna gaan we een selectie maken en kiezen we de 5 winnaars.

Voorwaarden

We vragen wel een paar dingen van de toekomstige minibieb eigenaren:
1. Een minibieb zonder boeken is geen bieb. Daarom is het belangrijk dat de eigenaar van de minibieb zorgt dat de bieb gevuld blijft. Wij kunnen eventueel voor de eerste lichting boeken zorgen indien nodig.
2. We ontvangen graag een foto, adresgegevens en een klein verhaaltje (waarom een minibieb) als de minibieb geplaatst is, zodat wij deze kunnen plaatsen op minibieb.nl. De bieb vertegenwoordigt een waarde van 80 euro, we ontvangen daarom graag binnen drie weken een foto voor de website minibieb.nl. Anders zijn we genoodzaakt een factuur te sturen.
3. De minibieb dient vrij toegankelijk te zijn en makkelijk bereikbaar.

Wat krijg je van ons?

Je ontvangt een minibieb die in elkaar gezet is, maar nog niet versierd, geverfd, gepimpt etc. Dat mag je nog zelf doen. Groot voordeel hiervan is dat je deze minibieb aan je eigen wensen kan aanpassen.

Wil je nog meer weten? Dat kan!

Ga naar onze matchpagina Minibiebs. Hier staat meer informatie over het project. Maar je kan ze uiteraard ook stellen door een mail te sturen naar info@samenvooreindhoven.nl