MO 01

KONE DOET!

By 4 augustus 2016 augustus 16th, 2016 No Comments

KONE DOET!

Peppelrode

Foto: Bea Straver

“KONE wil een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de samenleving waarin zij opereert. Een nieuw initiatief op dit gebied is KONE doet, waarbij er sociale en ‘doe’ activiteiten georganiseerd worden bij mensen die wat hulp en aandacht kunnen gebruiken. Ik ben er trots op dat er zoveel animo voor is binnen ons bedrijf.”

-Harold Bussing, Algemeen Directeur KONE Nederland

Categorie: Samenwonen in buurten en wijken
Match: Kone en Vitalis Peppelrode en Leger des Heils.
Wat: Ruim 100 medewerkers van KONE zetten zich op donderdag 12 mei in voor het goede doel en leveren hun bijdrage aan diverse maatschappelijke projecten. Hiermee dragen zij bij aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie. Deze dag biedt de medewerkers een mooie gelegenheid om zich in te zetten voor een project dat zij een warm hart toedragen.

Projecten in de buurt

In overleg met Samen voor Eindhoven is gezocht naar projecten in de buurt. De geselecteerde projecten sluiten zoveel mogelijk aan op het interessegebied en talent van de medewerkers. De projecten zijn heel divers: van ‘helpende handen’ – klusprojecten of natuurprojecten, tot ‘dubbel genieten’ – op pad met mensen die niet zelfstandig de deur uit kunnen. Zo gingen de medewerkers van KONE met de bewoners van Peppelrode wandelen in de prachtige parktuin, samen lunchen en samen bloemstukjes maken met en voor de bewoners. Verder werd de buitenkant van het pand van Leger des Heils aan de Visserstraat van een nieuwe verflaag voorzien. Enthousiast vertelt Alinda van het Leger des Heils wat er allemaal vandaag is gebeurd: “Er is heel veel gedaan vandaag. Ik krijg er kippenvel van hoe er is samengewerkt om hier de boel op te knappen. Helemaal geweldig wat de vrijwilligers van KONE voor onze cliënten doen.’’

Fotografen: Béa Straver en Arno Fooy