Geen categorienieuws

Uitnodiging voor een impactvolle match rondom armoede in de stad

By 15 oktober 2016 oktober 19th, 2016 No Comments
ARFO 23 06 2016 LR M2M SvE Financiele zelfredzaamheid-60Vanochtend lazen we onderstaand artikel in het ED

 

Samen voor Eindhoven werkt aan een beweging die de samenleving hechter en beter maakt. Wij brengen mensen uit bedrijven samen met mensen van maatschappelijke organisaties en stellen hen in de gelegenheid iets voor een ander te betekenen. We zijn dan ook blij met ieder initiatief die zich ook hiervoor inzet.

We nodigen het Eindhovens Dagblad en de heer Rennenberg van harte uit a.s. maandag tijdens het MOXL event. Honderden mensen en medewerkers uit bedrijven zetten zich 24 uur lang in voor een Smart én Social City en dragen zo bij aan de sociale agenda van Eindhoven. Kom kijken en horen wat de sociale impact is, ook op het armoedevraagstuk.

Ook willen we graag met dhr. Rennenberg in gesprek om te kijken welke match we kunnen maken op een thema die we allebei een warm hart toe dragen: financiele zelfredzaamheid.

Samen voor Eindhoven werkt aan een beweging die de samenleving hechter en beter maakt. Wij brengen mensen uit bedrijven samen met mensen van maatschappelijke organisaties en stellen hen in de gelegenheid iets voor een ander te betekenen. Al meer dan 12 jaar organiseren we met ‘Samen voor’ matchevenementen die bedrijven en stichtingen samenbrengen.In Eindhoven waren we samen met gemeente Eindhoven en DLL vijf jaar geleden de eerste in Nederland die het matchevent MO040 Diner ontwikkelden.

MO040

Het diner is een middel om op een informele manier partijen samen te brengen die elkaar in het dagelijkse leven weinig tegenkomen. Het helpt ook om vooroordelen te laten verdwijnen over groepen mensen, zoals daklozen. We starten het diner deze keer met een wens van Els Keet (Ervaring die Staat). Om de Verwendag voor de daklozen te faciliteren had zij een aantal wensen geuit, waaronder warme kleding: de deelnemers aan het diner nemen die naar verwachting dan ook massaal mee.

Op het allereerste MO040 Diner konden we het Leger des Heils helpen, met bedrijven die hen ondersteunen bij het kerstdiner voor de daklozen. Van der Valk levert een kok, Vion levert kerstpakketten, vlees en vrijwilligers voor kinderactiviteiten, andere bedrijven schuiven aan als gastheer/vrouw. Bedrijven maken dus dit kerstdiner mogelijk met menskracht en middelen.

En mede dankzij medewerkers van Eindhovense bedrijven draait de Soepbus van het Leger des Heils al een paar jaar op vrijwilligers en op soep en broodjes van betrokken partners uit ons netwerk. Ook deze match is in gang gezet op het MO040-Diner. Mooie voorbeelden van duurzaam partnerschap en dan pikken we er maar even één maatschappelijke organisatie uit.

 

Met vriendelijke groet,

Esther Schoustra

Founder/oprichter/verbinder Samen voor Eindhoven

Volg ook de discussie ‘bijeenkomsten Dag van de armoede en MO-Diner voor zelfde doel’ op Studio040

Artikel digitale editie 14 oktober 2016 Eindhovens Dagblad