nieuws

BANNING: partner van Samen voor Eindhoven

By 15 maart 2017 april 5th, 2017 No Comments

BANNING: partner van Samen voor Eindhoven

“Kennis en kunde uit het bedrijfsleven verbinden aan de hulpvragen van maatschappelijke organisaties, sprak ons eigenlijk meteen aan. Al langer onderzochten we hoe we ons breder maatschappelijk in kunnen zetten. Toen we in contact kwamen met Samen voor Eindhoven kwam dat in een stroomversnelling. We begonnen klein door de handen uit de mouwen te steken tijdens een kantooruitje op groendomein Wasven. Een activiteit waar onze medewerkers met veel plezier op terug kijken. Dat geldt ook voor het inzamelen van boeken voor de Minibieb Challenge.

Daarnaast raakten wij betrokken bij het Community Coach programma van Samen voor Eindhoven. Advocaat-stagiaire Esra van der Wolk werd gelinkt aan de GGzE. Lees in dit interview over haar positieve ervaringen. Dit beviel zelfs zo goed dat Esra op doorlopende basis in contact blijft met de GGzE.

Met diverse groepjes nam BANNING vorig jaar ook deel aan het MO 040 XL event. Dat leidde tot bijzondere en leuke matches en inzichten. Zo kookten 5 advocaten bij buurthuis FAB28 een ‘melting pot diner’ en hielpen zij Humanitas, FAB28 en Drents Dorp bij het afbakenen van hun hulpvraag volgens de ‘pro bono lab techniek’.

Jan Stadig schoof aan tafel bij het MO-DINER040 en maakte daar matches met onder andere Vitalis en Samen voor Eindhoven. Tevens neemt hij nu deel aan het nieuwe platform IMPACT040 waarvoor BANNING het juridisch advies verzorgt. Hij houdt zich daarnaast bezig met het werven van beweegmaatjes voor ouderen van Vitalis en het opzetten van een professioneel integratieplan voor vluchtelingen.

Silvia Vinken adviseerde over de privacy aspecten van de door NXP en Samen voor Eindhoven ontwikkelde digitale marktplaats voor vrijwilligers. Silvia Vinken en Samuel Wiegerinck stelden hiervoor pro bono de algemene voorwaarden, een privacy statement en een cookie disclaimer op.
Het is leuk om de verandering binnen onze organisatie te zien. Steeds meer collega’s raken besmet met het MVO-virus en zien de lol en meerwaarde er van in om iets terug te doen voor de samenleving. Dat geeft een hoop positieve energie!”

Benieuwd naar onze dienstverlening of op zoek naar een advocatenkantoor dat maatschappelijk betrokken is? Of wilt u graag meer weten over bovenstaande initiatieven? Kijk op www.banning.nl of neem vrijblijvend contact op met Jan Stadig (j.stadig@banning.nl) of Esra van der Wolk (e.vanderwolk@banning.nl).