nieuws

Doing good is good for you

By 20 september 2017 december 5th, 2017 No Comments

Doing good is good for you

Dat vrijwilligerswerk zorgt voor gezondere en beter functionerende werknemers, weten wij bij Samen voor Eindhoven al lang. Onderzoek onder bijna 3000 medewerkers wereldwijd van United Health Care Services 2017 onderschrijft onze visie.

Werkgevers die hun werknemers aanmoedigen om vrijwilligerswerk te doen profiteren op drie manieren:
1. Medewerkers ontwikkelen hun professionele vaardigheden
2. Medewerkers zijn gelukkiger en gezonder, wat resulteert in betere productiviteit en verminderd ziekteverzuim.
3. Werknemers zijn meer betrokken bij de organisatie
Werknemers geven aan dat zij door hun vrijwilligersactiviteiten professionele vaardigheden ontwikkelen (87 procent), evenals beter timemanagement (86 procent) leren. Vrijwilligerswerk leidt ook tot sterkere teams, omdat werknemers hun people skills / teamwork-vaardigheden ontwikkelen (92 procent, een stijging van 87 procent in 2013) en hun relaties versterken (77 procent).

Meer weten?