02MO 03nieuwsVB 01

Jassen inzamelingsactie 2018

Give a coat and warm a heart

Het aantal dak- en thuislozen en mensen die in armoede leven in Eindhoven e.o. neemt toe. Het leven op straat én met een beperkt sociaal netwerk is zwaar. Daarom gaan we met bedrijven samen van 8 t/m 24 oktober 2018 samen Eindhoven weer winterproof maken door jassen in te zamelen. Geef een jas en verwarm een hart. Op 25 oktober vindt de distributie plaats en worden de jassen verdeeld onder de deelnemende stichtingen: Dress for Success, Leger des Heils, Kledingbank, Ervaring die Staat, NEOS en ’t Hemeltje.

Heb je een warme jas die je niet meer draagt? Doneer de jas aan iemand die het harder dan jij nodig heeft!
Bij Gemeente Eindhoven, op de Strip van High Tech Campus Eindhoven, Hockeyclub Oranje Rood, DAFEindhoven Airport, LumensNXP SemiconductorsRabobank Eindhoven-Veldhoven of Van Lanschot Eindhoven kun je je pre-loved jas(sen) inleveren van 8 t/m 24 oktober.

Vorig jaar haalde Samen voor Eindhoven met medewerking van de bedrijfspartners ruim 1.000 warme kledingstukken op. Want één op de vijf kinderen in Eindhoven leeft onder de armoedegrens. Deze kwetsbare groep verdient letterlijk en figuurlijk extra warmte. Help je mee met jassen verdelen voor de daklozen, of schrijf je in je lunch pauze op de HTC kaartjes voor ín de jassen? Check onze vrijwilligerskalender om te zien wat jij voor deze actie kan doen!

 

Studio 040 bracht de jassen inzamelingsactie in beeld:

De jasseninzamelingsactie was in 2017 zeer geslaagd. Meer dan 1.000 warme jassen werden gedoneerd. Studio 040 was erbij toen we met vrijwilligers alle jassen sorteerden en uitdeelden aan de stichtingen.

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar. De inzamelingsactie Give a coat and warm a heart laat de kracht van Eindhoven zien: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Jouw (oude) jas en je tijd houden een ander warm. Donate your old coat to give it a new life!