03Geen categorieMatches algemeenMO 03VB 03

MO040Diner 9 December 2019

By 14 oktober 2019 december 12th, 2019 No Comments

MO 040 diner

16e Maatschappelijk Ondernemen 040 diner: ‘Op weg naar werk’

Het lijkt goed te gaan in Eindhoven. De Brainport regio laat fraaie groeicijfers zien en is de slimste regio. Daar tegenover staat echter een tekort aan personeel in bijna alle sectoren. Aan de andere kant is er ook nog steeds een grote groep mensen zonder werk. Met het thema van dit 16e MO diner ‘Op weg naar werk’  brengen we partijen bij elkaar rondom dit vraagstuk. Weer een stapje in de richting van een nóg mooiere regio waar iedereen kan meedoen. Eindhovense bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties, die elkaar in het dagelijks leven niet zouden treffen, gingen met elkaar in gesprek over een samenwerking met gesloten beurzen rondom armoede.

 

Samen het verschil maken
Maar liefst 55 nieuwe samenwerkingen kwamen tijdens het  diner bij Ergon in Eindhoven tot stand. Zo gaat ASML stichting Ervaring die Staat ondersteunen op het gebied van sollicitatietraining voor dak- en thuislozen, NXP levert laptops aan Markieza zodat hun cliënten die geen eigen computer hebben/kunnen betalen daarop trainingen kunnen volgen, Boels Zanders Advocaten heeft een mooie match met Stichting IK WIL uit Woensel om o.a. hen te helpen met het vergroten van hun netwerk. En Werkplaats Financiën gaat met Philips een samenwerking aan. Dus een maatschappelijke organisatie die kennis en ervaring bij een bedrijf inzet, ook andersom kan er een krachtige, waardevolle match ontstaan.

Aanmelden MO040 diner in 2020

Het MO040 diner vindt 2x per jaar plaats. Bij elk MO040 diner is er plaats voor slechts 20 non-profit organisaties en 20 bedrijven die zich samen inzetten voor een thema. Streeft jouw (non-)profit organisatie ernaar om maatschappelijk verantwoord te ondernemen in regio Eindhoven? Maak dan tijdens het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner kennis met Eindhovense ondernemers die met gesloten beurzen en hun kennis, expertise en vaardigheden, een maatschappelijke bijdrage aan willen leveren. Het contact tijdens het diner levert zowel het maatschappelijk werkveld als het bedrijfsleven nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Maak je interesse kenbaar bij Esther Hofstede van Samen voor Eindhoven.

Het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner 

DLL, NXP, gemeente Eindhoven en Holland Casino bieden het MO040 Diner aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het MO040 Diner is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.

Vragen? Bel Esther Hofstede (06 – 4603 1010).

Terugblik MO040 diner 9 december 2019