03Geen categorieMatches algemeenMO 02nieuwsVB 02

Partner Event 2020

By 4 februari 2020 februari 13th, 2020 No Comments

Partner Event 2020

Dr. Lonneke Roza is Assistant Professor aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en gespecialiseerd in (medewerkersbetrokkenheid bij) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Tijdens het Partner Event van Samen voor Eindhoven legt ze uit hoe bedrijven meer betekenis kunnen geven aan (corporate) vrijwilligerswerk programma’s.

Samen voor Eindhoven Partner Event 2020

Onze betrokken partners (bedrijven en maatschappelijke organisaties) komen samen tijdens het jaarlijkse Partner Event, dit jaar op maandag 30 maart (13.30-17.00). Vertrouwde gezichten zoals Wethouder Renate Richters maar ook op het programma: inspirerende sprekers en veranderaars, workshops en ontmoetingen:

Zo legt Dr. Lonneke Roza van Erasmus Universiteit uit hoe je meer betekenis geeft aan (corporate) vrijwilligerswerk programma’s. Wil je verdieping in de sociale impact die je hebt met je (werknemers)vrijwilligerswerk programma? Wil je meer impact creëren dan alleen op de doelgroep en voor het bedrijf, maar ook echt verandering teweeg brengen bij de medewerker zelf? Volg dan deze workshop tijdens het Partner Event. In deze workshop werken we aan het geven van meer betekenis aan een (werknemers)vrijwilligerswerk programma door het stimuleren van de sociale impact die het via de vrijwilliger teweeg brengt. Door een unieke ervaring met vrijwilligerswerk ontwikkelen mensen niet alleen meer begrip voor een bepaalde doelgroep, global goal (SDG) of sociaal issue, maar -als je het goed organiseert- kunnen zij ook daadwerkelijk hun eigen beeldvorming en zelfs hun gedrag veranderen; zowel op de werkvloer als privé. Lonneke Roza presenteert daar kort een framework voor op basis van wetenschappelijke inzichten en daarna gaan deelnemers samen aan de slag om ideeën op te doen hoe zij dit in hun eigen programma’s kunnen verankeren om zo meer sociale impact te creëren. Dr. Lonneke Roza is Assistant Professor aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en gespecialiseerd in (medewerkersbetrokkenheid bij) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Zo heeft ze onderzoek gedaan naar hoe MBO bijdraagt aan HR doelstellingen en wat voor impact het heeft op de medewerker, en de (doelgroep en medewerkers van de) maatschappelijke organisatie. Lonneke geeft op de universiteit les in onder andere Corporate Citizenship, Corporate Social Investments en Sociaal Ondernemerschap; over initiatieven waar sociale impact altijd voorop hoort te staan.

 

Dorien Sauer, Happy People Manager Rabobank, gaat vertellen hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan een hogere betrokkenheid van medewerkers (engagement scores) en ‘Happy People’ bij Rabobank. We ontdekken samen hoe je van vrijwilligers fans maakt.

En Judith Helderman en Nicolle Prins, intermediair in betrokken ondernemen bij Samen voor Eindhoven, spreken met maatschappelijke organisaties tijdens de best practice workshop hoe je van (bedrijfs)vrijwilligers betrokken fans maakt.

Meld je aan voor ons Partner Event via de uitnodiging die we onze partners mailden, graag tot ziens op 30 maart a.s.! Vragen? Neem contact op met Esther Hofstede.

Doing good makes you happy

Als goede buur zetten bedrijven tijd en talent van hun medewerkers in voor de Eindhovense samenleving. Onder meer ASML, Coöperatie DELA, CTOUCH, DAF, DLL, Holland Casino Eindhoven, Signify, Philips, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en NXP. In 2019 activeerden we 2.500 corporate vrijwilligers. Gemiddeld groeien we met 31% per jaar. De ambitie is om nóg meer kwetsbare mensen in Eindhoven e.o. te helpen.

JOIN THE MOVEMENT