01Geen categorienieuws

Jassen inzamelingsactie 2020

By 24 augustus 2020 oktober 27th, 2020 No Comments

GEEF EEN JAS EN VERWARM EEN HART

Heel Eindhoven winterproof

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar, juist nu. Helaas leven steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens. Met de inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart’ is de kracht van Brainport Eindhoven zichtbaar: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Van 12 t/m 28 oktober 2020 kun je warme heren-, dames- of kinderjassen op diverse locaties in Eindhoven doneren voor mensen die het hard nodig hebben.  Jonge vluchtelingen, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Schrijnend in onze Brainport regio waar het zo goed lijkt te gaan, maar helaas is er ook #armoede. Vorig jaar werden bijna 2.000 jassen ingeleverd, ook Theo Maassen gaf twee van zijn warme jassen aan daklozen en van PSV ontvingen we mooie spelersjassen en ook die werden goed ontvangen. Dit jaar leverde niemand minder dan Willy van de Kerkhof niet alleen zijn mooie jas in, ook een van zijn tweelingbroer René en van zijn schoonzoon André Nooijer in.

Alle jassen die Samen voor Eindhoven via Eindhovense organisaties dit jaar inzamelt, delen we op 29 oktober 2020 uit aan mensen die komen bij Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Het Jongerenhuis, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos, GGzE en Dress for Success komen.

Inzamelpunten
Zeven bedrijven uit ons betrokken netwerk zijn inzamelpunt: ASML, DAF, Eindhoven Airport, High Tech Campus Eindhoven, Holland Casino, Stichting Geluk Zaaien en Woonbedrijf.

Drie inzamelpunten zijn openbaar toegankelijk  van 12 t/m 28 oktober (volg hierbij de coronamaatregelingen van het RIVM zoals 1,5 m afstand houden van anderen en het dringende advies een mondkapje te dragen in openbare ruimtes):

Wat inleveren?

De focus ligt op warme jassen, van goede kwaliteit en schoon.  Gedragen, pre-loved, is natuurlijk prima! Ook een aantal andere kledingstukken die je – als je op straat leeft – droog houden:

  • Warme jassen (voor heren, dames en kinderen)
  • Mutsen, handschoenen en sjaals (voor heren, dames en kinderen)
  • Regenkleding (vooral voor heren)
  • Truien/vesten/jeans (voor heren)

Willy van de Kerkhof doneert zijn jas

Ook Theo Maassen geeft een jas

IMPRESSIE 2019