Kinderen van De Zandoogjes in Breda genieten van een topdag

Een onvergetelijke dag. Dat was wat de medewerkers van uitvaartcentrum DELA Breda voor ogen hadden voor de kinderen en volwassenen van De Zandoogjes in Breda. Op dinsdag 12 september organiseerden zij voor en vooral met hen een speciale dag om onbeperkt te genieten van lekkere hapjes en lieve dieren.

Eindelijk was het zover: de zeventig kinderen met een verstandelijke beperking die gebruik maken van het kinderdienstencentrum straalden allemaal. Speciaal voor hen maakten volwassenen van de Servicegroep samen met de medewerkers van DELA lekkere hapjes zoals appelflapjes en knakworstjes in bladerdeeg. Daarnaast konden zij naar hartenlust spelen en knuffelen met de dieren van de mobiele kinderboerderij.

Bijzondere ervaring

Ingrid Leenders, medewerker van DELA: “Het is zo fijn om deze kinderen een leuke dag te bezorgen. Ik ben geraakt door hun enthousiasme en ben vertederd door de onbevangenheid en openheid waarmee ze met de dieren contact maken. De wisselwerking tussen de kinderen en de kippen geiten, schapen, ezel en hond bezorgden me echt kippenvel. Dat neem ik vandaag heel bewust mee naar huis.”

Haar collega Ria Vermeulen vult haar aan: “Je ziet de kinderen oprecht genieten. Ieder op zijn of haar eigen manier. Je ervaart dat ze genieten van het moment. Ik vind het fijn dat we van onze werkgever de ruimte en mogelijkheden krijgen om dit op deze manier mogelijk te maken.” Vandaag bleek maar weer eens dat kinderen en dieren elkaar onvoorwaardelijk verstaan. Hoe fijn is het om de tijd en aandacht te hebben om lekker met elkaar te spelen en knuffelen?

 

DELA goededoelenfonds

Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het goededoelenfonds van coöperatie DELA mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Daarmee kunnen ze anderen verrassen met hun kwaliteiten en talenten. Iets goeds doen voor een ander zorgt ervoor dat je van betekenis kan zijn, dat je ertoe doet, gewaardeerd wordt en meetelt in onze samenleving.

 

Het ruikt heerlijk in de keuken van De Zandoogjes waar de volwassenen van de Servicegroep hapjes klaar maken voor de kinderen. Ze zijn terecht trots op het resultaat. Iedereen eet met smaak de hapjes op. Wat een feest!

Coöperatie DELA gelooft in een waardig afscheid voor iedereen én vooral dat we er zijn voor elkaar. Op basis van gelijkwaardigheid. Want we zijn we niet gelijk, we zijn wel gelijkwaardig.Vandaag bleek maar weer eens dat kinderen en dieren elkaar onvoorwaardelijk verstaan. Hoe fijn is het om de tijd en aandacht te hebben om lekker met elkaar te spelen en knuffelen?

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email