23e Brainport voor elkaar diner – 27 mei 2024

Brainport voor elkaar diner op 27 mei met thema jongeren in de Brainportregio

Het Brainport voor Elkaar diner in het kort

Tijdens het Brainport voor Elkaar diner verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze avond leveren beide partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, gastlessen geven of helpen bij het uitbreiden van het netwerk. Of stel je expertise (op het gebied van juridische of financiële ondersteuning, een communicatievraagstuk, advies op het gebied van HR of fondsenwerving) of een paar handen ter beschikking.

Jongeren zijn essentieel voor de toekomst van onze samenleving, vooral binnen de snelgroeiende Brainportregio. Daarom is het van groot belang om hen te ondersteunen bij de maatschappelijke uitdagingen die kenmerkend zijn voor deze tijd. Tijdens het diner gingen we in gesprek met maatschappelijke organisaties die zich specifiek richten op jongeren, zoals:

  1. Sociale inclusie: Het streven naar een inclusieve samenleving waarin alle jongeren zich gewaardeerd en gehoord voelen, ongeacht hun achtergrond of identiteit.
  2. Mentale gezondheid: Het bevorderen van het welzijn en de veerkracht van jongeren in een steeds veeleisender wordende samenleving.
  3. Onderwijskansen: Het verzekeren van gelijke toegang tot hoogwaardig onderwijs en het ondersteunen van jongeren bij het bereiken van hun volledige potentieel.
  4. Werkgelegenheid en stageplaatsen: Het creëren van kansen voor jongeren om waardevolle werkervaring op te doen en hun (technische) vaardigheden te ontwikkelen.

Ook dit diner zijn er weer mooie matches gemaakt, zoals studentenopdrachten voor het goede doel en gastcolleges over financiën voor studenten door bedrijven. Zo bouwen we samen aan een sterke toekomst voor onze jongeren en de Brainportregio!

Doe jij (weer) mee?

Met het volgende Brainport voor Elkaar Diner leggen we voor de 24e keer de verbinding tussen bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in de Brainport regio. We doelen op het creëren van een inclusief en hecht netwerk. Vanuit vertrouwen gaan we een gelijkwaardige dialoog aan, zodat er sociale verbinding ontstaat. Met als gevolg – we spreken uit ervaring – iedere keer weer een positieve en energieke avond (zie foto’s), waarna iedereen met een fijn gevoel naar huis gaat.

Staat bij jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen ook hoog in het vaandel? Meld je dan alvast aan voor het volgende Brainport voor Elkaar DinerMeld je aan bij Maaike de Jonge van Samen voor Eindhoven op 06-55695527.

Hopelijk tot ziens op het Brainport voor Elkaar Diner!

Brainport voor Elkaar Diner

Het Brainport voor Elkaar Diner bieden DLL, NXP, Philips en gemeente Eindhoven aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het diner is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.