OVER ONS

MISSIE: Versterken hechtere samenleving

Sinds 2012 werkt Samen voor Eindhoven aan haar passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samen voor Eindhoven verbindt partijen, inspireert, organiseert en adviseert. 

Effectief MBO-beleid zorgt voor een sterkere samenleving, waarbij we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de volgende urgente maatschappelijke thema’s:

1. Het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid van kwetsbare mensen;
2. Talentontwikkeling;
3. Samenleven in buurten en wijken.

ONZE KERNWAARDEN:

Samenwerken – Verbinden – Inspireren

AANGESLOTEN BIJ:

Medewerkers zijn in het bezit van het Kenniscertificaat MBO Intermediair, uitgegeven door MVO Nederland.

Team Samen voor Eindhoven

Fotografie door Mary van den Boogaard

AMBITIE & DROOM

ONZE AMBITIE 2020:

Met onze ambitie2020 willen we dat bedrijven de waarde van het betrokken ondernemen (h)erkennen als driver voor succes. Ze tonen betrokkenheid door inzet van hun kennis, vaardigheden en medewerkers. Vooroordelen verdwijnen, verschillen worden kleiner en we verrijken elkaar.

ONZE DROOM:

Wij willen een beweging creëren waarin professionals één dag hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving. Wij voorzien een boost aan creatieve oplossingen en oprechte verbindingen. Het levert één dag energie en inspiratie op voor de professional, het team en het bedrijf.

Wat kun jij in één dag?

svbo  impact_2030  crs360  pro_bono_lab  points_of_light  hands_on_network   mvo

DE MENSEN ACHTER SAMEN VOOR

Esther Hofstede
Founder en directeur

‘One person can make a difference and everyone should try’ 

Als founder van de ‘Samen voor formule’ krijg ik veel energie om twee werelden bij elkaar te brengen (de profit en non-profit wereld). Hierbij zie ik dat verschillen kleiner worden, vooroordelen verdwijnen, we bruggen naar elkaar slaan en elkaar verrijken.

Ik word altijd blij als er weer een mooie match is ontstaan, zodat we bijdragen aan een hechtere samenleving! 

T: 06 46 03 10 10
Mail Esther

Maaike de Jonge
Coördinator

‘Tijd kun je niet besparen. Je kunt hem alleen besteden’ 

Tijdens de vrijwilligersactiviteiten die ik als Rabobank medewerker (onder werktijd) deed via Samen voor Eindhoven, raakte me dit mij altijd recht in het hart. Een ander een fijne tijd bezorgen, maakt mij gelukkig. Ik ben dan ook zeer trots dat ik nu bij Samen voor Eindhoven als coördinator werk. Mijn tijd besteed ik graag aan het organiseren van de maatschappelijke activiteiten voor bedrijven en goede doelen, samen met mijn intermediair collega’s.

T: 06 55 69 55 27
Mail Maaike

Judith Helderman
Intermediair

‘Be the reason someone smiles today’

In mijn rol als Intermediair voor Samen voor Eindhoven werk ik eraan om nog meer medewerkers uit het bedrijfsleven te mobiliseren om hun tijd en talent in te zetten voor een samenleving die Eindhoven hechter en beter maakt. Mensen samen brengen en in de gelegenheid stellen iets voor een ander te betekenen. Daar wordt iedereen toch blij van.

Leven, handelen en werken vanuit hart en passie dat maakt mijn leven zinvol.

T: 06 55 96 47 13
Mail Judith

Nicolle Prins
Intermediair 

‘De natuur heeft geen haast en toch komt alles af’

Als intermediair van Samen voor Eindhoven verbind ik graag bedrijven, stichtingen en mensen met elkaar. Wanneer je daarbij de natuur kan betrekken kan je nog meer impact maken. Het (bedrijfs) leven kan heel hectisch zijn waarbij je soms vergeet dat de natuur dagelijks om je heen is. Ieder seizoen opnieuw.

Wanneer je een maatschappelijke bijdrage kan leveren door mensen te verbinden aan en in de natuur, vind je weer balans in alle hectiek en kan je weer met veel energie en voldoening je werk doen.

T: 06 21 31 93 51
Mail Nicolle

Jacline de Kort
Marketing Communicatie manager 

‘Let’s make fans!’

Als je ergens fan van bent, vertel je het verhaal erachter met veel enthousiasme door. Daarmee creëer je weer fans. De olievlekwerking van ons verhaal zorgt voor nieuwe fans. Zij dragen op een inspirerende manier uit wat echt belangrijk is. Samen zijn we een community van changemakers. Een social community van hoogopgeleide vrijwilligers die hun tijd en expertise beschikbaar stellen om maatschappelijke problemen op te lossen en non-profit organisaties te helpen zich te ontwikkelen en hun impact uit te breiden. Dat is wat ik doe. Doe je mee?

T: 06 250 76 485
Mail Jacline

Marbritta van Boldrik
Content & Community Manager

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf.’ 

Als je niet de héle wereld kan veranderen, dan in elk geval je eigen wereld. Het zit ‘m in kleine dingen. Grote veranderingen komen voort uit kleine veranderingen in je houding, observatie en acties. Met trots maak ik daarom onderdeel uit van Samen voor Eindhoven. Een bevlogen team op missie: een community vormen van bedrijven en maatschappelijke organisaties en zo werken we samen aan een hechtere samenleving met wederzijds begrip en respect. In één dag per jaar kun jij zoveel doen en dus betekenen voor iemand in Eindhoven!

T: 06 15 64 17 45
Mail Marbrittal

Julia Geerts
Marketing Communicatie Coordinator

‘Nothing good comes from comfort zones’

Als (net) afgestudeerde Business Innovator ben ik volop in ontwikkeling op creatief, innovatief en ondernemend vlak. Door buiten mijn comfortzone op zoek te gaan naar waarde creatie, draag ik zo bij aan de missie van Samen voor Eindhoven: het creëren van een grote community van changemakers.
ONZE FOTOGRAFEN:

Veel van onze mooie, bijzondere matches worden vastgelegd. De fotografen die voor ons fotograferen zijn:

ONS PRO BONO COMMUNICATIETEAM

Het PRO BONO COMMUNICATIETEAM bestaat uit een betrokken en gedreven team van professionals die ons op flexibele basis met raad en daad terzijde staan:

BESTUUR

Samen gaan wij voor een hechtere samenleving in Eindhoven.

  • Ronald Slaats, voorzitter (CEO de Meeuw)
  • Claudy Slaats, penningmeester (Manager bij PwC Nederland)
  • Hans Brouwhuis, bestuurslid (sitemanager NXP Semiconductors)
  • Alexandra van der Lee, bestuurslid (Sectorhoofd publiekscontacten, Gemeente Eindhoven)
VACATURE

Help jij ons bij het realiseren van onze droom?

“Een beweging creëren waarin 7000 professionals in de regio Eindhoven hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving.”

Jaarverslag

Impactreport & jaarverslag 2018: impact voor Eindhoven

Eindhoven en de regio is volop in ontwikkeling naar een smart én social city. Toch kan nog niet iedereen volwaardig meedoen. Samen voor Eindhoven speelt hierop in. Wij willen impact creëren ten aanzien van de sociale uitdagingen in onze stad. Daarvoor zijn we een beweging gestart. Wij werken aan een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. We inspireren, organiseren en adviseren hen om samen te werken. Hier zie je welke IMPACT we samen creëerden. En nog belangrijker: zie jij wat dat betekent voor mensen? ‘Thanks for making us smile’. Bekijk ook 2018 in beeld!

ÉÉN DAG: De documentaire

“HOE ZOU HET ZIJN ALS WE ALLEMAAL ÉÉN DAG AAN EINDHOVEN GEVEN? HOE ZOU DE STAD ER DAN UITZIEN?”

Iedere dag brengen wij twee werelden (de profit en non-profit wereld) bij elkaar. Iedere dag delen we bijzondere ontmoetingen. De verschillen tussen deze werelden worden kleiner, vooroordelen verdwijnen, we slaan bruggen naar elkaar en we verrijken elkaar. Wat betekent dit voor een dakloze, een vluchteling en voor een bedrijf? In deze film komen beide partijen aan bod. De documentaire ‘ÉÉN DAG’  is gemaakt door onze afstudeerders Jim en Koen.