DOING GOOD MAKES US HAPPY

ONZE VISIE

In 2025 bouwen we lange termijn partnerships met al onze netwerkpartners, om daadwerkelijk verschil te maken door co-creatie en het creëren van gemeenschapszin. We voegen waarde toe aan de lokale samenleving door bedrijven, de gemeente en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden.

Bedrijfsvrijwilligers omarmen onze waarden en zijn betrokken om een vitale bijdrage te leveren aan onze lokale gemeenschap. Door het inzetten van hun professionele vaardigheden en talenten voor maatschappelijke organisaties, ervaren bedrijfsvrijwilligers zelf ook meer zingeving en werkgeluk.

Door het gebruik van smart technologie zijn we in staat om via een digitaal platform meer bedrijfsvrijwilligers te mobiliseren. Dit draagt bij aan het maximaliseren van efficiency, impact en flexibiliteit.

We ondersteunen de sociale infrastructuur in de regio en versterken de impact van maatschappelijke organisaties met inzet van bedrijfsvrijwilligers ten behoeve van het algemene belang. Zij kunnen zich inschrijven op terugkerende kalenderprogramma’s en programma’s die gebaseerd zijn op de inzet van vaardigheden. Op deze manier maken we meer impact als het gaat om het realiseren van de Global Goals. We meten doorlopend de impact van onze inspanningen.

ONZE MISSIE

Wij creëren impactvolle verbindingen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid. We bouwen zo samen aan een hechter Brainport waar iedereen mee kan doen.

We brengen bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact zodat maatschappelijke organisaties tijd en talent van medewerkers kunnen inzetten om impact te vergroten of extra’s kunnen bieden aan hun cliënten of kwetsbare mensen.

Door een hechtere samenleving te bouwen gebaseerd op wederzijds begrip, ondersteunen we bedrijven en maatschappelijke organisaties om hun bijdrage aan de Global Goals te realiseren.

ONZE KERNWAARDEN:

Samenwerken – Verbinden – Inspireren

BELEIDSPLAN:

Lees hier ons beleidsplan.

 

RSIN: 851.856.986.B01

svbo  impact_2030  crs360  pro_bono_lab  points_of_light  hands_on_network   mvo

DE MENSEN ACHTER SAMEN VOOR

Esther Hofstede
Founder en directeur

‘One person can make a difference and everyone should try’ 

Als founder van de ‘Samen voor formule’ krijg ik veel energie om twee werelden bij elkaar te brengen (de profit en non-profit wereld). Hierbij zie ik dat verschillen kleiner worden, vooroordelen verdwijnen, we bruggen naar elkaar slaan en elkaar verrijken.

Ik word altijd blij als er weer een mooie match is ontstaan, zodat we bijdragen aan een hechtere samenleving! 

T: 06 46 03 10 10
Mail Esther

Maaike de Jonge
Coördinator

‘Tijd kun je niet besparen. Je kunt hem alleen besteden’ 

Tijdens de vrijwilligersactiviteiten die ik als Rabobank medewerker (onder werktijd) deed via Samen voor Eindhoven, raakte me dit mij altijd recht in het hart. Een ander een fijne tijd bezorgen, maakt mij gelukkig. Ik ben dan ook zeer trots dat ik nu bij Samen voor Eindhoven als coördinator werk. Mijn tijd besteed ik graag aan het organiseren van de maatschappelijke activiteiten voor bedrijven en goede doelen, samen met mijn intermediair collega’s.

T: 06 55 69 55 27
Mail Maaike

Judith Helderman
Intermediair

‘Be the reason someone smiles today’

In mijn rol als Intermediair voor Samen voor Eindhoven werk ik eraan om nog meer medewerkers uit het bedrijfsleven te mobiliseren om hun tijd en talent in te zetten voor een samenleving die Eindhoven hechter en beter maakt. Mensen samen brengen en in de gelegenheid stellen iets voor een ander te betekenen. Daar wordt iedereen toch blij van.

Leven, handelen en werken vanuit hart en passie dat maakt mijn leven zinvol.

T: 06 55 96 47 13
Mail Judith

Nicolle Prins
Intermediair 

‘De natuur heeft geen haast en toch komt alles af’

Als intermediair van Samen voor Eindhoven verbind ik graag bedrijven, stichtingen en mensen met elkaar. Wanneer je daarbij de natuur kan betrekken kan je nog meer impact maken. Het (bedrijfs) leven kan heel hectisch zijn waarbij je soms vergeet dat de natuur dagelijks om je heen is. Ieder seizoen opnieuw.

Wanneer je een maatschappelijke bijdrage kan leveren door mensen te verbinden aan en in de natuur, vind je weer balans in alle hectiek en kan je weer met veel energie en voldoening je werk doen.

T: 06 21 31 93 51
Mail Nicolle

Stefanie Schendstok
Marketing Communicatie Manager

‘Geluk hangt af van wat je geeft, niet van wat je krijgt’

Als Marketing Communicatie Manager werk ik aan de zichtbaarheid van Samen voor Eindhoven en het laten zien waar we voor staan: impact creëren door verbindingen te leggen. Met als doel Brainport een hechtere samenleving te maken. Daarnaast organiseer ik onder meer het jaarlijkse Pro Bono Lab Communicatie. En bouw ik mee aan een community van mensen die een bijdrage wil leveren aan die hechtere samenleving door via hun werkgever het verschil te maken voor een ander #doinggoodmakesyouhappy

T: 06 12 88 90 81
Marbritta van Boldrik
Content & Community Manager

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf.’ 

Als je niet de héle wereld kan veranderen, dan in elk geval je eigen wereld. Het zit ‘m in kleine dingen. Grote veranderingen komen voort uit kleine veranderingen in je houding, observatie en acties. Samen voor Eindhoven is op missie: een community vormen van bedrijven en maatschappelijke organisaties en zo werken we sámen aan een hechtere samenleving met wederzijds begrip en respect.

T: 06 15 64 17 45
Mail Marbritta

Julia Geerts
Marketing Communicatie Coordinator

‘Nothing good comes from comfort zones’

Als (net) afgestudeerde Business Innovator ben ik volop in ontwikkeling op creatief, innovatief en ondernemend vlak. Door buiten mijn comfortzone op zoek te gaan naar waarde creatie, draag ik zo bij aan de missie van Samen voor Eindhoven: het creëren van een grote community van changemakers.

Sandra van der Heiden
Communicatie & Events

‘Er is geen pad naar geluk, geluk is het pad.’  [Buddha]

Als kersverse ‘Samen-voor-Eindhovenaar’ werk ik mee aan de droom om ‘ons’ Eindhoven hechter en gelukkiger te maken. Samen voor Eindhoven is een organisatie waar ontwikkeling, verbinding en samenwerken, belangrijke waarden zijn en die één-op-één ook de mijne zijn. Daar maak ik graag onderdeel van uit en zet ik me voor in! Bij Samen voor Eindhoven kan ik mijn persoonlijke missie; ‘een essentiële bijdrage leveren aan de groei van mens en organisatie’ realiseren.

T: 06 25 20 48 84
Mail Sandra

ONZE FOTOGRAFEN:

Veel van onze mooie, bijzondere matches worden vastgelegd. De fotografen die voor ons fotograferen zijn:

ONS PRO BONO COMMUNICATIETEAM

Het PRO BONO COMMUNICATIETEAM bestaat uit een betrokken en gedreven team van professionals die ons op flexibele basis met raad en daad terzijde staan:

BESTUUR

Onderstaande betrokken bestuurders verrichten hun werkzaamheden als onbetaalde vrijwilliger:

  • Ronald Slaats, voorzitter (CEO de Meeuw)
  • Claudy van der Linden, penningmeester (Manager bij PwC Nederland)
  • Hans Brouwhuis, bestuurslid (voormalig sitemanager NXP Nederland)
  • Alexandra van der Lee, bestuurslid (Alexandra management & coaching)
VACATURE

Help jij ons bij het realiseren van onze droom?

“Een beweging creëren waarin 7000 professionals in de regio Eindhoven hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving.”

Jaarverslag

Impactreport & jaarverslag 2018: impact voor Eindhoven

Eindhoven en de regio is volop in ontwikkeling naar een smart én social city. Toch kan nog niet iedereen volwaardig meedoen. Samen voor Eindhoven speelt hierop in. Wij willen impact creëren ten aanzien van de sociale uitdagingen in onze stad. Daarvoor zijn we een beweging gestart. Wij werken aan een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. We inspireren, organiseren en adviseren hen om samen te werken. Hier zie je welke IMPACT we samen creëerden. En nog belangrijker: zie jij wat dat betekent voor mensen? ‘Thanks for making us smile’. Bekijk ook 2018 in beeld!

ÉÉN DAG: De documentaire

“HOE ZOU HET ZIJN ALS WE ALLEMAAL ÉÉN DAG AAN EINDHOVEN GEVEN? HOE ZOU DE STAD ER DAN UITZIEN?”

Iedere dag brengen wij twee werelden (de profit en non-profit wereld) bij elkaar. Iedere dag delen we bijzondere ontmoetingen. De verschillen tussen deze werelden worden kleiner, vooroordelen verdwijnen, we slaan bruggen naar elkaar en we verrijken elkaar. Wat betekent dit voor een dakloze, een vluchteling en voor een bedrijf? In deze film komen beide partijen aan bod. De documentaire ‘ÉÉN DAG’  is gemaakt door onze afstudeerders Jim en Koen.