MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Heeft jouw maatschappelijke organisatie menskracht, expertise of middelen nodig om haar doelen na te streven en opdracht waar te maken? Wil je als maatschappelijke organisatie je netwerk vergroten?

Bedrijven en medewerkers zetten zich graag in voor maatschappelijke organisaties, maar weten vaak de weg niet te vinden naar jouw organisatie.

Wat bieden wij onze maatschappelijke partners?
Samen voor Eindhoven ondersteunt maatschappelijke organisaties bij het opzetten van partnerschappen en succesvolle samenwerking met bedrijven.

DE VOORDELEN:

– Dromen laten uitkomen en doelen bereiken
– Netwerk vergroten via ons platform
– Ontvang minstens 1 bemiddeling per jaar + een aantal diensten
– Vrijwilligers uit het bedrijfsleven
– Positieve media-aandacht

EEN PAAR VOORWAARDEN:

– Vanaf € 100,- (vrijwilligersorganisaties) of vanaf € 250,-
(organisaties met betaalde krachten)
– Je stelt jouw organisatie open voor vrijwilligers uit het bedrijfsleven

Neem contact met ons op als de financiële voorwaarden een beperking zijn. We proberen dan een samenwerking ‘in natura’ aan te gaan; bijvoorbeeld doordat jouw organisatie een wederdienst bewijst voor een andere organisatie in ons netwerk of voor onze stichting.

NB: aan het gebruik van de vrijwilligerskalender zijn geen kosten verbonden voor non-profit organisaties. Samen voor Eindhoven promoot de vacatures van de maatschappelijke partners waarmee we een relatie hebben echter actiever.

WAT KRIJG JE VAN ONS

COACHING EN ADVIES

Wij bieden trainingen aan voor maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties hoe zij succesvol kunnen samenwerken met bedrijven en succesvolle partnerschappen kunnen sluiten.

Experts voor jouw vraagstuk

Wat zou er gebeuren als maatschappelijke organisaties dezelfde toegang zouden hebben tot marketing, technologie, strategie, communicatie en middelen als de bedrijven? Ben je op zoek naar professionele expertise, dan is het Pro Bono Lab een oplossing.

BEDRIJFS-
VRIJWILLIGERS 

Ben je op zoek naar een groep vrijwilligers uit het bedrijfsleven voor een klus of extra vitamine A (A van Aandacht)? Voor ÉÉN DAG of afgebakende activiteit? Wij helpen met de draaiboeken, geven tips en regelen indien nodig het vervoer, catering, evt. materialen (bijv. verf). 

MATCH EVENTS
EN NETWERK

Wil je in een plezierige sfeer netwerken en verbindingen leggen met bedrijven waarbij jouw vraag centraal staat? Onze match-evenementen dragen hieraan bij.

MATCHES

Verschillende maatschappelijke organisaties zijn je voor gegaan in het bewerkstelligen van onze droom om een hechtere samenleving te creëren.
Benieuwd hoe jij onderdeel kan zijn van een hechter Eindhoven? Bekijk hier de maatschappelijke projecten ter inspiratie.

Support of vrijwilligers nodig?

| 01, MO 01, nieuws | No Comments
Voor maatschappelijke organisaties: laat ons weten welke steun/behoefte nu nodig is. Veel werkenden zitten door de #corona maatregelen thuis en willen wat betekenen voor kwetsbare mensen in onze Brainport regio.…
MO040 late night 2020

MO040 Late Night 16 november 2020

| 02, Geen categorie, MO 02, nieuws, VB 02 | No Comments
Vanaf zolderkamers en keukentafels maatschappelijk ondernemen Grote bedrijven leren maatschappelijke organisaties online samenwerken Eindhoven, dinsdag 17 november 2020 - Maandagavond vond het 17e Maatschappelijk Ondernemen 040 (MO040) event, voor het…

PRO BONO COMMUNICATIE LAB 6 november 2020

| Matches algemeen, MO 03, nieuws, VB 03 | No Comments
Pro Bono betekent één werkdag jouw professionele skills inzetten voor een (communicatie)vraagstuk van een maatschappelijke organisatie. Freelancers en marcom specialisten uit het bedrijfsleven, die zich vrijwillig, één dag inzetten voor…

ERVARINGEN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Dankzij Samen voor Eindhoven matchen we twee werelden met elkaar waardoor we ervaren dat verschillen kleiner worden en we bruggen naar elkaar slaan en elkaar verrijken.

– Els Keet, directeur St. Ervaring die Staat (stichting opgericht door dak- en thuislozen)

Door de bedrijfsvrijwilligers van Samen voor Eindhoven ontvangen we extra handen en middelen, waardoor we extra activiteiten kunnen doen voor onze bewoners. Hier genieten zowel de bewoner als de vrijwilliger enorm veel van. Ik noem het daarom extra Vitamine A, de A van Aandacht.

– Karin Vissers, Archipel

Door de matchactiviteiten van ‘Samen voor Eindhoven’ hebben we ons netwerk aanzienlijk en efficiënt kunnen vergroten. Dit heeft voor ons o.a. de volgende voordelen gehad: Tijdelijke huisvesting van ons spreekuur na brand in onze vestiging Eindhoven.En toetreding van een nieuw bestuurslid.

– Bas Schuiling, Regiomanager Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk

Ik merk gewoon hoe geweldig het is als mensen met je meedenken. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen! De laatste periode is zo’n verrijking dat ik met bedrijven samenwerk. Ik ben gewoon verliefd op DLL!

– Bertine Oudesluijs, Dress for Success

FOUNDERS / MEDE-MOGELIJK MAKERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Voor meer info: klik op een van de maatschappelijke partners en bekijk de activiteiten en mogelijkheden.