Podcast: mvo-talks

In deze allereerste podcast mvo-talks Esther Hofstede (founder Samen voor Eindhoven) in gesprek met Marije Rhebergen (Head of Sustainability/CSR bij DLL). Over hoe je je medewerkers mobiliseert om vrijwilligerswerk te doen. Bij onze betrokken partner DLL hebben ze daar ervaring mee: meer dan 73% van de medewerkers doet mee. DLL medewerkers hebben twee dagen per jaar de ruimte om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Het is onderdeel van hun cultuur en het zit in het DNA van DLL. Een hoog percentage ((73%) van de medewerkers neemt deel aan het vrijwilligerswerk programma. Marije vertelt hoe DLL haar medewerkers mobiliseert om mee te doen en waarom het programma zo succesvol is. Wat zijn de lessons learned en tips die ze andere bedrijven meegeeft? Wat is de business case?

Deze podcast maakte PR Agency LEWIS Global Communications pro bono voor ons.

In mvo-talks gaat Esther Hofstede in gesprek met bedrijven: hoe ziet hun mvo-strategie eruit? Welke kansen en uitdagingen zien ze? Wat raakt de medewerkers en wat doet dat met ze?

Een betere wereld willen we allemaal. Samen voor Eindhoven gelooft, en ziet in de praktijk, dat er iets magisch gebeurt als bedrijven en maatschappelijke organisaties samen ‘goeddoen’. Wij bouwen bruggen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid en samen zorgen we voor een hechtere samenleving waar iedereen mee kan doen. Zo helpen we stichtingen en goede doelen om meer impact te maken, door de inzet van tijd, handen en talent van bedrijfsvrijwilligers. Bedrijven helpen we om ‘goeddoen goed te doen’, dus samen een mvo-beleid vorm te geven en daarin keuzes te maken die passen bij de doelstellingen van de organisatie. Door te bouwen aan een hechtere samenleving die gebaseerd is op wederzijds begrip, kunnen we met zijn allen – maatschappelijke organisaties en bedrijven – een bijdrage leveren aan de realisatie van de Global Goals.

 

 

Geïnteresseerd in maatschappelijkondernemen met jouw bedrijf?

Neem contact op met Patricia.