10 jaar Samen voor Eindhoven

Op 26 juli 2012 richtte Esther Hofstede Samen voor Eindhoven op. Destijds een zolderkamer als werkplek/kantoor in Woensel West. Vandaag de dag, 10 jaar later, werken we vanuit het kantoor van partner NXP op de High Tech Campus Eindhoven. Met 11 teamleden sterk en Esther ‘aan het roer’. Dit jubileum vieren we uiteraard samen met onze betrokken partners: vele bedrijven uit Brainport Eindhoven en lokale non-profit organisaties. Op 22 september 2022 vierden we feest. Vol ontmoetingen, verbindingen en rake verhalen van bedrijfsvrijwilligers en non-profit organisaties. We waren te gast in de glazen kas op het landgoed van GGzE.

Soms zijn ontmoetingen tijdens vrijwilligerswerk doen life-changing. Uit je bubbel komen geeft je andere inzichten, verbinding en meer begrip voor het sociale thema en de doelgroep; zoals mensen met geldzorgen, nieuwkomers, dak- en thuislozen. Maar klopt deze aanname? Is dat ook zo? Want dat is de reden dat Esther 10 jaar geleden Samen voor Eindhoven startte. Gefaciliteerd door consultants van Avance stelden we in 2018 samen met alle vestigingen van de landelijke stichting ‘Samen voor Betrokken Ondernemen’ een Theory of Change (ToC) ofwel verandertheorie op. Met als doel meer zicht te krijgen op onze toegevoegde waarde en een meetadvies. Wat betekende Samen voor Eindhoven de afgelopen tien jaar voor en in de regio? In dit onderzoek lees je meer over de impact van Samen voor Eindhoven bij maatschappelijke organisaties en onze bedrijfsvrijwilligers.

Onze impact
Samen voor Eindhoven heeft een belangrijke rol in het creëren van impactvolle verbindingen tussen het bedrijfsleven, bedrijfsvrijwilligers en non profit organisaties.
Lees onderzoek

Namens Philo van Kledingruilatelier #Awesome uit Eindhoven hartelijk dank voor het doneren van pre-loved (heren) kleding. Inmiddels uitgedeeld aan mensen uit Oekraïne die in onze stad opgevangen worden.

Foto's van 2012 tot 2022: