Janine Sturme van PWC coachte in 2019 Jeannet Venekamp van Diaconaal Inloophuis t Hemeltje, een ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen.

De ervaring van Janine:

“Het mooie van dit community-coachtraject voor mij is dat de klanten die wij adviseren vaak juist degene zijn die over de middelen beschikken om schenkingen aan goede doelen te doen. Door dit project ervaar ik nu vanuit de andere kant hoe belangrijk en onmisbaar deze financiële bijdragen zijn voor stichtingen. Ik deel mijn ervaringen en verhalen ook met mijn collega’s in ons teamoverleg. Veel collega’s zijn enthousiast en zouden ook graag eens een stichting willen coachen. Het is toch echt een heel andere wereld dan waar wij dagelijks in opereren”.

 

Zet jouw kennis in voor een goed doel

DLL, NXP en PWC ontwikkelden met Samen voor Eindhoven het corporate volunteering programma ‘Community Coaching’. Het brengt een groep van professionals uit het bedrijfsleven een aantal maanden samen om maatschappelijke organisaties in de Brainportregio te coachen en te begeleiden bij hun doelstellingen. Met dit ‘skills-based volunteering‘ programma geven bedrijven uit het netwerk van Samen voor Eindhoven op een innovatieve manier invulling aan hun MVO doelstelling. Kennis en expertise van medewerkers delen bedrijven om op impactvolle wijze goede doelen te ondersteunen.

Community Coaching in de praktijk:

Vorig jaar deed ICS mee als Community Coach.  Negen maanden lang waren zij sparringpartner en coach van Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (VHE).  Het doel was deze non-profit te begeleiden bij de implementatie van de juiste automatisering en technologie. Onder de noemer Maatje040 werkt Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven met vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten om andere mensen te ondersteunen. Van BoodschapMaatje tot BuddyMaatje en van KlusMaatje tot AdministratieMaatje. Door deelname aan Community Coaching bood ICS toegang tot marketing, technologie, strategie, communicatie en middelen aan Maatje040. Lees hier het artikel in het ED over deze succesvolle samenwerking.

 

Community Coach programma 2020/2021:

 Wat ga je als coach doen? 

  • Gedurende circa 9 maanden ben je sparringpartner van een maatschappelijke organisatie; circa 1 a 2 keer per maand heb je contact
  • Tijdens het traject word je intern begeleidt door een senior manager. Samen vormen jullie een “coach-tandem”
  • Tijdens een kennismakingsessie matchen we jou met een non-profit organisatie die bij je past
  • Als community coach werk je samen met een maatschappelijke organisatie of goed doel aan een ontwikkelvraagstuk

Wat krijg je ervoor terug? 
Als gesprekspartner investeer je je tijd, maar je krijgt er veel voor terug. Een mooi maatschappelijk resultaat, en ook ontwikkeling van je eigen advies- en communicatievaardigheden (effectief luisteren, vragen stellen en feedback geven). Je leert om buiten kaders te denken en creatief bezig zijn. Last but not least, je levert een belangrijke bijdrage aan een mooier Social Smart Brainport. Je werkt bovendien samen met andere professionals van andere bedrijven en leert van hun kennis en expertise. Maar boven al geeft het voldoening, plezier, inspiratie en energie en dit programma is nog eens goed voor je netwerk én CV.

Voor de coachee (uit het maatschappelijk veld): 

Jij als coachee (van een maatschappelijke organisatie) krijgt een coach van een bedrijf. Jullie werken circa 9 maanden professioneel samen aan een doel. Dat kan een persoonlijk doel zijn maar ook een doel voor je organisatie. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit programma? Heeft jouw stichting behoefte aan een coach? Neem dan contact op met Judith Helderman van Samen voor Eindhoven via judith@samenvooreindhoven.nl of 06-5596 4713.

Meedoen in 2020/2021?  Wij vragen het volgende aan de coach uit bedrijfsleven:

  • Je staat open en bent nieuwsgierig om van anderen te leren.
  • Je woont of werkt in Brainport regio en je hebt minimaal 5 jaar werkervaring
  • Commitment van jouw manager om je voor circa 9 maanden aan een maatschappelijke organisatie te verbinden
  • Je bent aanwezig bij de (online) workshops en netwerkbijeenkomsten gedurende dit traject
  • Het Community Coach programma kan een onderdeel te zijn van een HR-ontwikkeltraject (POP)


Jouw aanmelding
zien we graag tegemoet via judith@samenvooreindhoven.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Judith Helderman 06-5596 4713 of Esther Hofstede 06 – 4603 1010.

Als intermediair ontwikkelt en faciliteert Samen voor Eindhoven dit programma, haalt de vraagstukken op, organiseert de (online) netwerk- en trainingsmomenten, heeft toegang tot een groot bedrijvennetwerk en onderhoudt warme relaties met veel maatschappelijke initiatieven in Eindhoven. Door haar onafhankelijkheid heeft zij zicht op de belangen van alle partijen en monitort en evalueert de samenwerking.