Community Coach programma van start

“Ik waardeerde de open sfeer waarin iedereen een korte presentatie kon geven en zijn vraag kon voorleggen. De locatie bij Inloophuis de Eik waar we te gast waren was top!”

Deelnemer aan de Kick off
(fotografie Bea Straver)Categorie: Talentontwikkeling
Match: Diverse bedrijven en stichtingen
Wat: Diverse medewerkers uit bedrijven als Community Coach voor diverse stichtingen
Wanneer: Donderdag 11 mei 2017 t/m maart 2018

Meedoen in onze samenleving is voor iedereen belangrijk. Maar het is niet voor iedereen makkelijk. Er zijn mensen die van hun baan hun roeping hebben gemaakt; kleine burgerinitiatieven die het verschil maken in de wijk, voor een ander, soms op vrijwillige basis. Wat zou er gebeuren als deze initiatieven, sociale ondernemers en andere maatschappelijke organisaties dezelfde toegang hebben tot marketing, technologie, strategie, communicatie en middelen als bedrijven? Vanaf 11 mei 2017 zetten we ons met het Community Coaches Programma in voor het versterken van deze sociale ondernemers om zo samen meer maatschappelijke impact te bereiken.

En tegelijkertijd kunnen de community coaches hun kennis pro bono inzetten voor het goede doel, hun netwerk te verbreden en verbinding maken met de stad.

Deelnemers aan het programma 2017 / 2018
Coaches van DLL, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Vion, PwC, Woonbedrijf en Gemeente Eindhoven zijn 1 op 1 gekoppeld aan Stichting Circulo, Werkplaats Financiën, Werktuin040, New Beginning, De Kunsterij, Pleinschool Helder, Severinus, Vitalis in de wijk, Terecht Leger des Heils en Inloophuis de Eik.

Programma
We stellen een jaar lang een community coach uit het bedrijfsleven beschikbaar voor sociale ondernemers, bieden een viertal workshops, toegang tot het netwerk van betrokken bedrijven en bieden zichtbaarheid plus een makkelijke ingang naar een bescheiden financiële bijdrage aan het eind van het jaar. Aan het eind van de programmaperiode zijn de deelnemende sociale ondernemers beter toegerust en bereiken zij meer mensen voor een grotere sociale impact.

Naast 1 op 1 gesprekken tussen coach en coachée zijn er vier centrale bijeenkomsten voor iedereen met een afsluitend netwerkdrankje. Hiervoor nodigen we ook de alumni van het eerste jaar uit.

Juni: strategen faciliteren een sessie van droom naar plan. We zijn te gast bij Woonbedrijf.
September: Coaching-skills Intervisie door Hans van der Linden van DLL.
November: Positionering en kernboodschap door Jacline de Kort, communicatiestrateeg bij Fanfabriek in de Raadszaal van het Stadhuis.
Maart 2018: Afronding en evaluatie. Bestendigen en implementatie van de droom.

Dit programma is een initiatief van Samen voor Eindhoven. Het programma is mede-uitgewerkt in samenwerking met de werkgroep bestaande uit DLL, PwC, Gemeente Eindhoven en NXP. Meer informatie: esther@samenvooreindhoven.nl.

Fotografie Bea Straver.