Community Coaches versterken stichtingen in sociaal ondernemerschap

Community Coaches versterken stichtingen in sociaal ondernemerschap

Ik heb er zelf ook veel van geleerd. Binnen de zakelijke wereld wordt het sociale aspect onderbelicht. Dat leer je met dit programma.” Michael Schuren, Vion Food Groep

Op 15 maart vond de afsluitende bijeenkomst van het Community Coaches programma plaats bij stichting Circulo, gevestigd in het oude schoolgebouw in Strijp Dorp. Een interactieve middag onder bezielende leiding van een creatief en strategisch team van verschillende woningcoöporaties , waaronder Wilbert van Bakel en Jeroen Cras.  De coaches en coachees keken terug op het afgelopen jaar, gaven elkaar tips en complimenten en besteedden aandacht aan de resultaten, maar zeker ook aan leerpunten. Wat was top en wat kon beter? Ze stapten even in een tijdmachine met een flashback naar de start van het programma en deelden hun dromen over waar ze over 3 jaar staan. Tot slot wisten de koppels op bijzonder creatieve wijze hun concept en visie te visualiseren in een levend schilderij. Hieronder tref je de foto’s aan. (groepsfoto: Bea Straver)

Een waardevol programma voor allebei

Het community coaches programma startte vorig in mei.  De deelnemers hebben 3 inspirerende workshops gevolgd over coaching, visie en positionering. Zij hebben samen plannen gemaakt om de doelstellingen te bereiken, hebben elkaar regelmatig opgezocht om met elkaar te sparren, te coachen of op bezoek te gaan bij een andere organisatie. Zij hebben speeddate sessies georganiseerd voor werkzoekenden of hebben elkaar geholpen met een maken van een goede presentatie of een jaarplanning en begroting in Excell. De coaches uit het bedrijfsleven waardeerden het programma vooral doordat zij van heel dichtbij een kijkje konden nemen in de keuken van sociaal ondernemerschap, met de voeten in de klei, heel praktijkgericht, anders te leren kijken, hun blikveld te verbreden en hun coachvaardigheden te ontwikkelen. De stichtingen hebben hun organisatie kunnen professionaliseren door meer in te zetten op ondernemerschap, planmatig te leren werken, te focussen op het resultaat en te bouwen aan hun netwerk.  Leerpunten zijn vooral het verwachtingsmanagement aan het begin van het programma, meer intervisie en het delen van kennis en expertise binnen de groep, nog beter de vraag en coach te matchen en extra ondersteuning te bieden wanneer een match dreigt te verwateren door in- of externe factoren.

Anja Wasser van Werktuin040:

“Weer een leuke interactieve middag gehad. Het was een geweldig  jaar met veel leermomenten. Bedankt Samen voor Eindhoven ( en alle top-medewerkers) voor het aanbieden van dit programma. En natuurlijk ook een groot dank je wel aan mijn coach Michael Schuren! Werktuin040: de werkplek met speelruimte gaat op de nieuwe locatie een geweldige tijd tegemoet”
Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit programma? En zou jij je willen inzetten als coach of heeft jouw stichting behoefte aan een coach? Neem dan contact op met Esther Hofstede of Jacline de Kort.