Duurzaam lesprogramma Global Goals

We only have one planet. We have nowhere else to go. If we use our creative powers properly we don’t need anywhere else. If we take care of it, and each other, everything we need is right here.

– Sir Ken Robinson, Educator and Author of the World’s Largest Lesson

Internationale Vrijwilligersdag

GLOBAL TOOL BOX VOOR MEDEWERKERS

Dinsdag 5 december is het Internationale Vrijwilligersdag! Samen voor Eindhoven is onderdeel van Global Movement IMPACT2030.

IMPACT2030 heeft een online toolbox ontwikkeld voor het geven van gastlessen over de Sustainable Development Goals op scholen. Daar willen wij graag samen met partners een duurzaam regionaal programma voor ontwikkelen. Wie doet er mee?

Global Goals Toolbox voor medewerkers is een open-source programma in vele talen met handige online middelen, zoals workshop en lesmateriaal, voor werknemers die duurzame ontwikkeling, ofwel de Global Goals, en verandering willen stimuleren. De doelen – in 2015 door 193 wereldleiders vastgelegd – beogen extreme armoede, ongelijkheid en onrecht te bestrijden en de klimaatverandering tegen het jaar 2030 aan te pakken.

De Global Goals Toolbox voor medewerkers (#Employees4SDG’s) bevat:

1. Introductie van de Global Goals  Een workshop die werknemers inspireert over de rol die zij kunnen spelen bij het bevorderen van de Global Goals in onze regio.
2. Global Goals lesmateriaal voor scholen, ontwikkeld in samenwerking met ‘The World Largest Lesson’. Bedrijfsvrijwilligers van Samen voor Eindhoven kunnen hiermee een innovatieve workshop geven op scholen in onze regio om kinderen op inspirerende wijze kennis te laten maken met de Global Goals.

Samen voor Eindhoven is op dit moment in gesprek met scholen en een aantal partijen om een duurzaam lesprogramma op te zetten waarbij de gastles een onderdeel zal worden. Help jij ons mee om de Global Goals in onze regio op het netvlies te krijgen van jongeren?  Dan nodigen wij jou graag uit op 16 januari 2018 van 12 – 14 uur met ons van gedachten te wisselen  over het opzetten van een lesprogramma Global Goals in de regio Eindhoven. Meld je aan bij Esther Hofstede

Download het materiaal nu op IMPACT2030.com.