Vuurkorf en warme chocolademelk geven kerstsfeer bij drive-thru Vonderhof

Bij Vitalis Vonderhof was het dinsdag een drukte van belang. Voor de ingang van het woonzorgcentrum zaten bewoners rond een vuurkorf met warme chocomel. Ondertussen namen Maaike de Jonge en Julia Geerts van Samen voor Eindhoven de cadeaus, kerstkaarten, koekjes en andere kleine attenties in ontvangst, die medewerkers van Philips kwamen brengen. 

De Jonge: „Door de nieuwe maatregelen zijn de meeste activiteiten van Samen voor Eindhoven geannuleerd. Maar juist nu is het belangrijk om stil te staan bij kwetsbare mensen. Philips is al jaren een betrokken partner van Samen voor Eindhoven. Philipsmedewerkers mogen zich één dag per jaar, onder werktijd, inzetten voor lokale goede doelen.


Eigenlijk zouden deze maand 250 medewerkers met ouderen van woonzorgcentra leuke dingen gaan doen, samen wandelen of een taartje eten bij de Bijenkorf. Verbinding is waar het om draait bij Samen voor Eindhoven. ,,Wij brengen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen. Hierdoor kunnen we activiteiten uitvoeren zoals Care & Share for Christmas. Dat organiseert Samen voor Eindhoven voor het derde jaar op rij voor de Philipsmedewerkers.”

Door de lockdown zou ook deze activiteit echter in het water vallen. Om dat te voorkomen, bedachten we een creatieve oplossing. In plaats van activiteiten met de bewoners, brachten Philipsmedewerkers nu via een drive-thru kleine attenties zoals koekjes en kerstkaarten. Deze worden vervolgens door Samen voor Eindhoven bij diverse woonzorgcentra afgeleverd, zodat het onder de bewoners kan worden verdeeld.

Ik vond het zo jammer dat het niet door kon gaan, dus ik heb vandaag koekjes, kerstver­sie­rin­gen en kaarten gedoneerd

 

Er waren ook kinderen van medewerkers aanwezig die al kerstvakantie hebben. Zij brachten zelfgemaakte knutsels en schreven de kerstkaarten. De kaarten werden ter plekke aan de bewoners gegeven. Het zorgde voor een glimlach op de gezichten van de bewoners.

Mevrouw Mansvelders woont sinds enkele maanden in Vonderhof. „Dat er zoiets voor ons wordt georganiseerd, dat is toch geweldig. Je wordt er gewoon weg blij van.” De Jonge: „ En voor die glimlach doen we het. Wij zeggen niet voor niets dat vitamine A staat voor de A van aandacht.”