Geef een jas en verwarm een hart

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar, juist nu. Helaas leven steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens. Met de inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart’ is de kracht van Brainport Eindhoven weer zichtbaar: sámen helpen we hen die het nodig hebben.

Van 4 t/m 20 oktober 2021 zamelen we weer warme heren-, dames- of kinderjassen in op diverse locaties in Eindhoven voor mensen die het hard nodig hebben.  Jonge vluchtelingen, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Schrijnend in onze Brainport regio waar het zo goed lijkt te gaan, maar helaas is er ook armoede.

Elk najaar worden bijna 2.000 jassen ingeleverd. Iedereen kan doneren. Van Theo Maassen die twee van zijn warme jassen doneerde aan dakloze heren tot PSV spelersjassen. Maar uiteraard ook die ene pre-loved jas die jij misschien wel niet meer draagt maar een tweede leven gunt.

Op 21 oktober 2021 delen we de ingezamelde jassen uit aan 9 lokale stichtingen: #Awesome, Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Het Jongerenhuis, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos, GGzE en Dress for Success. Naast jassen ook nog eens duizenden warme kledingstukken zoals mutsen, sjaals, truien en broeken. Zo wordt heel Eindhoven winterproof.

Welke kledingstukken zijn nodig?

De focus ligt, ook weer voor 2021, op warme jassen, van goede kwaliteit en schoon gewassen. Gedragen, pre-loved, is natuurlijk prima.

Ook een aantal andere kledingstukken die je – als je op straat leeft – droog houden:

  • Warme jassen (voor heren, dames én kinderen)
  • Mutsen, handschoenen en sjaals (voor heren, dames en kinderen)
  • Regenkleding (vooral voor dakloze heren)
  • Truien/vesten/jeans (voor heren)

Inzamelpunten

Bedrijven uit ons betrokken netwerk worden dit najaar weer inzamelpunt. Zodra de inzamelpunten bekend zijn, vind je de adressen hier. Mail Maaike de Jonge als jouw bedrijf inzamelpunt wil worden.

Oproep goede doelen:

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email