Hart onder de riem voor 3.500 eenzame ouderen in Eindhoven

Op Valentijnsdag hartjes ontvangen, wie wil dat nou niet? Het aantal eenzame mensen groeit fors. Daarom start Samen voor Eindhoven de campagne Hart Verwarmend Samen met Lenny Kuhr als ambassadeur. Vitamine A van aandacht is in deze tijd belangrijker dan ooit. Bij 23 woonzorgcentra locaties van Archipel, OKTOBER en Vitalis ontvangen zondag 14 februari a.s. 3.500 bewoners een tas met daarin hartjes. Hartjes als koekje, gebakken door de dagbesteding van Groendomein Wasven, een kaart met een hartverwarmend gedicht en een hart als wenskaart. Op dit hart schrijven ouderen een wens. Samen voor Eindhoven brengt met bedrijfsvrijwilligers van o.a. ASML, DLL, NXP en Philips de wensen in vervulling. Zodra het qua coronamaatregelen weer mogelijk is. Samen wandelen, samen koken of een eigen bedachte wens. Bewoners hangen hun wensen in een zogeheten wensboom die in alle 23 tehuizen staan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakten deze wensbomen bij stichting Uit de Buurtfabriek.

De kracht van een lokale samenwerking

“Niks doen is geen optie, ook in deze lockdown doen wij wat nog wel mogelijk is voor mensen en stichtingen die het nodig hebben” licht Esther Hofstede van Samen voor Eindhoven toe. “De dagbesteding van twee maatschappelijke organisaties draaien nu om de koekjes te bakken en duurzame wensbomen voor 3 woonzorgcentra organisaties te fabriceren. Medewerkers van bedrijven brengen wij samen met bewoners om hun wens in vervulling te brengen. Dit levert iedereen geluksmomenten op, want door iets goeds te doen, voel je je bewezen gelukkiger”.

Jolanda Bekkers, coördinator vrijwillige inzet bij Archipel:
“We zijn heel blij met de wensboom én de tasjes met koekjes en wenshartjes voor de mensen die in de verpleeghuizen van Archipel wonen. In deze tijden is wat extra aandacht heel welkom. De verbinding die zo door Samen van Eindhoven tussen deze groep mensen en de vrijwilligers vanuit het bedrijfsleven wordt gelegd is uniek. Werkelijk hartverwarmend dat het bedrijfsleven op deze wijze wensen van onze bewoners laat uitkomen, nu of in de nabije toekomst. Met grote dank aan alle inzet van Judith Helderman.”

Hart Verwarmend Samen

Samen met haar partners uit bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties, heeft Samen voor Eindhoven voor dit jaar het Hart Verwarmend Samen programma ontwikkeld. Het programma behelst om vanuit het HartSamen met alle partners in de stad in actie (Verwarmend) te zijn om zo mvo-doelen te halen, bijdrage te leveren aan de realisatie van de Global Goals en meer bedrijfsvrijwilligers in te kunnen zetten. Samen voor Eindhoven droomt van een hechter en gelukkiger Brainport en werkt daaraan door een brug te bouwen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid en zo te zorgen voor een samenleving waar iedereen mee kan doen.

Met dank aan onze betrokken partners ASML en DELA Fonds. Dankzij donaties is Hart Verwarmend Samen werkelijkheid geworden!

Doneer sweathearts voor eenzame ouderen

Bij Groendomein Wasven bakken de mensen van de dagbesteding 10.000 overheerlijke, zelfs met goud bekroonde, koekjes in hartjesvorm. In de winkel van het Wasven (Celebeslaan 30, Eindhoven) koop je voor € 10,- deze Sweethearts hartenkoekjes. Daarvoor krijg jij twee pakjes voor jezelf (of je lief of….) en maar liefst drie pakjes koekjes doneren we aan ouderen in Eindhoven e.o..

Onze bedrijfsvrijwilligers gaan de koekjes bezorgen bij ouderen via seniorenvereniging KBO-Brabant.

Gedicht Hart Verwarmend

Hart Verwarmend Samen in beeld

In het Eindhovens Dagblad

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email