DE JAS VAN THEO MAASSEN VOOR DAK- EN THUISLOZEN

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar. De jassen inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart‘ laat de kracht van Eindhoven zien: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Van 7 t/m 23 oktober 2019 werden dan ook massaal warme jassen gedoneerd voor mensen die het hard nodig hebben. Dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Schrijnend in onze Brainport regio waar het zo goed lijkt te gaan, maar helaas is er ook armoede.

We vroegen cabaretier, acteur en betrokken Eindhovenaar Theo Maassen om deel te nemen aan deze jassenactie. Hij zei meteen ‘ja’ en leverde zelfs twee van zijn zo goed als nieuwe jassen in, én schreef een kaart voor de nieuwe eigenaar.  Zijn jassen worden nu gedragen door twee heren die op straat leven. Alle ruim 1.500 (!) heren-, dames- en kinderjassen die Samen voor Eindhoven via Eindhovense organisaties inzamelde, gingen op 24 oktober naar mensen die komen bij Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos en Dress for Success. En in zowat elke jaszak zit een handgeschreven kaartje voor de nieuwe eigenaar.

Fotografie: Mary van den Boogaard

Heel Eindhoven winterproof
Niet alleen Theo Maassen, ook PSV en wethouder Renate Richters doneerden zeer warme jassen. Mark (van stichting Ervaring die Staat) was één van de zeer blij ontvangers van een PSV (spelers)jas. De andere twee PSV jassen zijn naar dakloze fans gegaan via Diaconaal inloophuis ’t Hemeltje in Woensel, waar dak- en thuislozen overdag naar binnen kunnen voor een kop koffie, soep, eventueel een warme douche en droge, schone kleding.

In het Eindhovens Dagblad: