Melting Pot Summer Event

Vrijwilligerswerk aan tafel

Vluchtelingen, ouderen en mensen met een beperking koken samen voor Eindhoven

Bedrijven in Eindhoven omarmen maatschappelijk ondernemen. Medewerkers van onze partners ASML, Coöperatie DELA, DLL, Holland Casino Eindhoven, NXP, Philips, Signify en Rabobank Eindhoven-Veldhoven zetten zich – onder werktijd – in voor een goed doel in de regio. Bijna wekelijks organiseren wij samen met Hanos het zogeheten Melting Pot diner. Al ruim 30 keer kookten én aten medewerkers samen met jonge vluchtelingen, (eenzame) ouderen en mensen met een beperking.

Vandaag, eenmalig, kookten ouderen, vluchtelingen en jongeren met een beperking samen voor diverse stichtingen en bedrijven uit Eindhoven. Tijdens ons grootste Melting Pot ooit, ontstonden – in de keuken al – nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en non-profit, geheel vrijwillig. Onder begeleiding van culinair adviseur Wim Winkel van Hanos Eindhoven werd een drie-gangen menu bereid. De passie voor koken van één van de deelnemende vluchtelingen viel zo op, dat er een match ontstond. Deze nieuwe medelander gaat bij Hanos zijn talent verder ontwikkelen. En DAF zat naast De Zonnebloem Jongeren aan tafel. Zij spraken af samen het DAF museum te bezoeken.

Impactvol Melting Pot diner
“Veel senioren, vluchtelingen, daklozen of mensen met een beperkingen zijn eenzaam. Door een avond samen te koken en te eten maak je écht contact met elkaar. Aan tafel delen mensen indrukwekkende levensverhalen. Vaak verandert dit je kijk op iets voor altijd, of raakt het zo waardoor er een samenwerkingsverband ontstaat” licht Esther, onze directeur, toe. Wij verbinden bedrijven en maatschappelijke organisaties. “Vrijwilligerswerk doen is heel breed. Met een paar uur van je (werk)tijd, kun je al iets betekenen voor een ander. Het Melting Pot diner is daar een succesvol voorbeeld van; samen eten met mensen die je normaal gesproken niet snel ontmoet, verbroedert”.

Het éénmalige Melting Pot Summer Event vond 28 juni plaats bij De Oase op terrein Eikenburg in Eindhoven. Dank je wel Hanos Eindhoven, Rabobank Clubkas Campagne en DELA goededoelenfonds voor jullie onvergetelijke bijdrage aan het Melting Pot Summer Event! Dank je wel Thomas Abrahams van Beeldbaas voor de prachtige foto’s (zie hieronder)

De Melting Pot diners vinden na de zomer weer wekelijks plaats.  Wil jij ook samen met jouw collega’s een keer koken met bijzondere fijnproevers? Op onze vrijwilligerskalender zie je welke data en locaties nog beschikbaar zijn.

Vacature Volunteer Leader Melting Pot
Heb jij meegedaan aan de Melting Pot of gewoon enthousiast over dit bijzondere initiatief? Zou je ons willen helpen om deze activiteit één keer in de zes weken op te starten en te begeleiden? Ben je goed in het coördineren van projecten? Dan willen wij jou. Dolgraag. Als vrijwilliger met een beetje meer ben jij onze ambassadeur, de schakel tussen Samen voor Eindhoven en de maatschappelijke organisatie waar het Melting Pot diner plaatsvindt. Jij zult jezelf onmisbaar maken. Niet alleen voor ons maar vooral voor de jonge vluchtelingen, die niks liever willen dan zich thuis voelen in onze stad. Word jij onze Volunteer Leader? We komen graag in contact met je.