MO040 Diner: Technologie met een maatschappelijk tintje

MO040diner: Technologie met een maatschappelijk tintje

PERSBERICHT

MO040 Diner: Technologie met een maatschappelijk tintje Elfde editie Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner brengt wederom bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar.
Op maandagavond 15 mei 2017 vond de 11e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner plaats, een initiatief van gemeente Eindhoven, DLL en NXP in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Dit keer in The Colour Kitchen op de High Tech Campus. En toepasselijke plaats voor het thema van deze elfde editie: Technologie in het sociale domein. Tijdens een kleurrijk diner wisselden de aanwezige bedrijven en non-profit organisaties kennis en ervaringen, middelen en netwerk met elkaar. Zoals gebruikelijk met gesloten beurzen. Tijdens dit elfde diner werden ruim 50 matches gemaakt.
Nieuwe samenwerkingen
Op het diner ontstaan onverwachte samenwerkingen, matches tussen bedrijven die elkaar anders nooit getroffen hadden. Net zoals tijdens alle voorgaande edities werd ook bij dit diner het compliment van de avond uitgereikt voor de mooiste match. Deze keer werden maar liefst drie complimenten uitgereikt.
Stichting Severinus krijgt hulp bij het koppelen van data
Het eerste compliment ging naar Ons Platform, Boels Zanders Advocaten en Stichting Severinus. Severinus heeft behoefte aan technische kennis bij het koppelen van data. Boels Zanders en Ons Platform gaan Severinus helpen en letten daarbij op de privacy- en technische aspecten van de vraag.
Bouw woonunits met een rol voor statushouders
Een tweede compliment werd uitgereikt aan Releventure Fund in samenwerking met Cubicco International en de Stichting Jongerenhuis. De match tussen Releventure Fund en de Stichting Jongerenhuis werd al gemaakt in oktober 2016 bij het MO040 XL jubileumdiner. Het is een mooi voorbeeld van hoe een eenmalige match in de loop der tijd uitgroeit tot een langdurige samenwerking en nieuwe matches. Bij de bouw van verplaatsbare woonunits is nu afgesproken dat statushouders worden opgeleid om aan de slag te gaan op de bouwplaats.
Aanmoediging sociale digitale marktplaats
Tot slot werd tijdens dit diner bij uitzondering een derde compliment uitgereikt in de vorm van een aanmoediging. Dit compliment ging naar Samen voor Eindhoven voor de ontwikkeling van de nieuwe sociale digitale marktplaats. Dit is een innovatief platform dat de sociale impact in de stad enorm gaat vergroten en waar bedrijven en maatschappelijke partners elkaar nog gemakkelijker en beter kunnen vinden. De digitale sociale marktplaats is relatief nieuw in Nederland en wordt momenteel getest. Het platform is ontwikkeld met support van NXP Semiconductors en lancering van de eerste fase staat gepland voor midden 2017.
Samen zijn we slimmer
Hans Brouwhuis, Site Manager NXP Semiconductors: “Technologie is voor maatschappelijke instellingen nog iets dat in veel gevallen ver van het bed staat. Toch zit moderne technologie al zo in ons dagelijks leven verweven dat we vaak niet in de gaten hebben dat we het al gebruiken. Moderne technologie biedt echter unieke kansen om significant bij te dragen aan organisatiedoelstellingen. Dat geldt natuurlijk ook voor maatschappelijke organisaties. De genoemde digitale sociale marktplaats maar ook het “smart” maken van scholing op het vlak van technologie zijn uitstekende voorbeelden.”
Staf Depla, Wethouder Eindhoven: “De ontwikkelingen op het vlak van technologie gaan ongelofelijk snel. Gelukkig heeft onze stad ontzettend veel technologische kennis in huis. Die kennis biedt ook oplossingen dicht bij huis. Daar ligt de kracht van Eindhoven, samen zijn we slimmer en blijven we als stad in ontwikkeling.”

MO040 Diner en Impact 040:
Het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner draait niet om geld, maar om tijd, kennis en ervaring en de bereidheid om die met elkaar te delen. Initiatiefnemers zijn de gemeente Eindhoven, DLL en NXP in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Zij zijn samen met diverse andere bedrijven uit de regio Eindhoven verenigd in Impact 040 om daarmee maatschappelijk ondernemen een meer duurzaam en continu karakter te geven, minder afhankelijk te zijn van individuen en om de maatschappelijke impact te borgen en te vergroten. Impact 040 leden zetten zich belangeloos in voor de stad en haar inwoners.

Meer informatie over het Maatschappelijk Ondernemen Diner 040

Betrokken organisaties Maatschappelijk Ondernemen 040 diner, 15 mei 2017:
Deelnemende bedrijven:
Philips Lighting, Holland Casino Eindhoven, Manpower, Usono BV, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Releventure Fund, Gemeente Eindhoven, DLL, High Tech XL, Studyportals, Woonbedrijf, NXP Semiconductors, ASML Foundation, Simac ICT Nederland BV, Start People, PwC, Banning Advocaten, LifeSense, Boels Zanders Advocaten, Hearttarget, PlasmaCure, IAK Verzekeringen B.V.
Deelnemende non-profitorganisaties:
Summa College, Stichting Inloophuis de Eik, Vitalis Engelsbergen, Stichting Neos, Dynamo, Ons Net Eindhoven, WIJeindhoven, Studio 040, Arbeids Transitie Centrum, Stichting Ik Wil, Bibliotheek Eindhoven, Expat Spouse Initiative, Humanitas Eindhoven, Design Academy Eindhoven, Pleinschool Helder, Techniek en ik, Zuidzorg, Severinus, Anton Schellenscollege.
The Colour Kitchen: Alles wat je aandacht geeft groeit!
The Colour Kitchen is een professioneel hospitality concept met een groot maatschappelijk hart. Zij willen samen met hun gasten en partners het verschil maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te bieden. Mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een baan hebben, omdat ze moeten opboksen tegen de ‘gemiddelde’ norm van de maatschappij. The Colour Kitchen leidt hen op, leert hen de kneepjes van het horeca-vak, biedt een stageplek of helpt met een nieuwe baan. En zo maken ze verschil in het leven van velen.
Fotografie: Mirella Mesu – Studio Happy Home