ROLLING GLOW 2018

“We bezorgen deze ouderen een leuke avond. De dame in rolstoel die ik vorig jaar duwde tijdens GLOW, vertelde dat ze al 5 jaar niet meer in de stad geweest was. Als al mijn collega’s een paar uur van hun tijd geven aan een goed doel, kun je door deze aandacht echt het verschil maken voor deze ouderen.”

Thomas Leenders van Signify

 

Vrijwilligers van Signify en bewoners van Vitalis genieten samen van GLOW

Stel je eens voor… je woonde jarenlang in Eindhoven. Fietsend naar de markt of school, met je kinderen voor- en achterop. Met buren, vrienden, collega’s en familie besprak je lief en leed. Het weer, je vakantie, welke gast bij Sonja Barend zat. En dan. Je kinderen zijn de deur uit en mogelijk is je partner al overleden. Als je dan tegen de 80 bent en inmiddels afhankelijk van hulp van anderen bij het opstaan, aankleden, eten, dan wordt naar buiten gaan steeds zeldzamer.

Ruim 150 medewerkers van Signify (voorheen Philips Lighting) namen daarom op 12 en 13 november 2018 bewoners van Vitalis Woon Zorg  in een rolstoel mee naar GLOW. Gewapend met dekens en onderweg genieten van levendigheid in de stad. ‘We bezorgen deze ouderen een leuke avond’ vertelt Thomas Leenders van Signify. ‘De dame in rolstoel die ik vorig jaar duwde, vertelde dat ze al 5 jaar niet meer in de stad geweest was. Als al mijn collega’s een paar uur van hun tijd geven aan een goed doel, kun je door deze aandacht echt het verschil maken voor deze ouderen.’

Ook Judith Hovener, coördinator vrijwilligerswerk bij Vitalis, is enthousiast over de samenwerking met deze bedrijfsvrijwilligers. ‘Vitamine A van aandacht creëert niet alleen een glimlach op het gezicht van onze bewoners, maar ook de vrijwilligers zie ik genieten. Deze een-op-een aandacht is zo waardevol. Vrijwilligers zijn daarom onmisbaar.’

Maatschappelijk betrokken ondernemers

Steeds meer bedrijven omarmen het zogeheten maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Samen voor Eindhoven mobiliseert vrijwilligers uit het bedrijfsleven om hun tijd en talent in te zetten voor een goed doel. Onder andere ASML, Coöperatie DELA, DAF, De Meeuw, DLL, NXP, Philips, Holland Casino, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Signify geven medewerkers de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen.

Studio040 bracht de ‘rolling GLOW’ avonden mooi in beeld.

Nel, één van de lieve bewoners van Vitalis, vertelt zó enthousiast over hoe zij de GLOW wandeling op maandagavond 12 november heeft kunnen ervaren dankzij medewerkers van Signify. ‘Fan-tas-tisch’!

Bij mensen met dementie is de verwerking van informatie in de hersenen verstoord. Een groepje bewoners van WoonincPlusVitalis Wilgenhof, met dementie, genoten ook samen met de vrijwilligers van Signify van GLOW. 

Foto’s: Bart Pook