22e Brainport voor elkaar diner – 20 november 2023

Brainport voor elkaar diner op 20 november met thema (digitale) geletterdheid


Het Brainport voor elkaar diner in het kort

Tijdens het Brainport voor elkaar diner (voorheen MO040 diner) verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze avond leveren beide partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, gastlessen geven of helpen bij het uitbreiden van het netwerk. Of stel je expertise (op het gebied van juridische of financiële ondersteuning, een communicatievraagstuk, advies op het gebied van HR of fondsenwerving) of een paar handen ter beschikking.

Voor maatschappelijke organisaties: deze avond maak je kennis met maatschappelijk betrokken (regio) Eindhovense ondernemers die met hun kennis, expertise en medewerkers graag – samen met jullie – bijdragen aan een mooier en socialer Eindhoven door waardevolle nieuwe verbindingen en matches.

Tijdens het Brainport voor elkaar Diner verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar om te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Veel volwassen Nederlanders ervaren problemen met lezen, schrijven, rekenen en/of hun digitale vaardigheden. In totaal zelfs 2,5 miljoen volwassenen, waarvan er 1,8 miljoen tussen de 18 en 65 jaar zijn. In de Brainportregio hebben we naar schatting zo’n 75.000 laaggeletterden. Dit gaat om inwoners voor wie Nederlands de tweede taal is én inwoners voor wie het de eerste taal is.

Vaardigheid in de Nederlandse taal is belangrijk, zowel om goed te functioneren in de maatschappij als in je werkomgeving. In Helmond-De Peel werkt 27% van de laaggeletterden en in Zuid-Oost Brabant 23%.

Daarnaast blijkt dat financiële problemen vaak ontstaan door problemen met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Laaggeletterdheid wordt vaak pas zichtbaar wanneer er problemen ontstaan, omdat veel mensen die deze problemen hebben zich ervoor schamen en het dus niet vertellen aan hun omgeving.

Doe jij (weer) mee?

Met het volgende Brainport voor elkaar Diner in 2024 leggen we voor de 23e keer de verbinding tussen bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in de Brainport regio. We doelen op het creëren van een inclusief en hecht netwerk. Vanuit vertrouwen gaan we een gelijkwaardige dialoog aam, zodat er sociale verbinding ontstaat. Met als gevolg – we spreken uit ervaring – iedere keer weer een positieve en energieke avond (zie foto’s), waarna iedereen met een fijn gevoel naar huis gaat.

Staat bij jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen ook hoog in het vaandel? Meld je dan alvast aan voor het Brainport voor elkaar Diner in 2024.  Meld je aan bij Maaike de Jonge van Samen voor Eindhoven op 06-55695527.

Hopelijk tot ziens op het Brainport voor elkaar Diner!

Brainport voor elkaar Diner

Het Brainport voor elkaar Diner bieden DLL, NXP, Philips en gemeente Eindhoven aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het diner is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.