MO040-event: bedrijven willen eenzaamheid in Eindhoven verminderen

Maandagavond 31 mei vond de 18e editie plaats van het Maatschappelijk Ondernemen (MO040) event. Aan de digitale tafel in Eindhoven zaten 14 bedrijven en 10 maatschappelijke organisaties, die samenwerkingen aangaan en onderzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen rondom het thema ‘eenzaamheid’. Dertig nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en non-profitinstellingen kwamen zo tot stand..

MO040 event
Medewerkers van o.a. ASML en Philips gaan bijvoorbeeld als taalmaatje in gesprek met anderstaligen en eenzame bewoners van Archipel. Veel stichtingen krijgen hulp van communicatieprofessionals bij bijvoorbeeld website- en pr-vragen. Driessen Autogroep biedt gedeeld vervoer aan en stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant krijgt ARBO- én communicatieadvies. “Samenwerken met bedrijven is voor onze stichting een cadeau!”, vat Malou van de Rijt, ondersteuner bij Stichting Zelfhulp Netwerk, de avond samen nadat ze met drie bedrijven een match maakte.

Wethouder Renate Richters: “We weten dat eenzaamheid in coronatijd een groeiend probleem is. Ik ben dus blij met de aandacht die dit onderwerp tijdens MO040 krijgt. Tegen degenen die met het onderwerp aan de slag gaan wil ik zeggen dat ik benieuwd ben naar de initiatieven!”

Kledingzolder
Wilma Slaats van Kledingzolder, een kringloop en vooral luisterend oor in Woensel voor minima, heeft als grootste wens dat haar Kledingzolder kan blijven bestaan. Essentieel voor -veelal- eenzame alleenstaanden om met Wilma een kop koffie te drinken in de winkel aan de Kloosterdreef. “Een van de klanten komt, nu we weer open mogen zijn, tenminste weer van de bank af om hier een praatje te maken. Daar doen we het voor.”

In de loop van het jaar blijkt hoeveel van de 30 matches succesvol tot stand gekomen zijn.

Online editie

Net als de vorige editie vond ook deze 18e keer digitaal plaats, vanaf de thuiswerkplek. Het online event werd gehost vanuit een studio bij Hotel Van der Valk. In de loop van het jaar blijkt hoeveel van de 30 matches succesvol tot stand gekomen zijn.

MO040 en Impact040

MO040 is een initiatief van Gemeente Eindhoven, Philips, DLL en NXP in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Zij zijn met diverse andere bedrijven uit de regio verenigd in Impact040 om maatschappelijk ondernemen een meer duurzaam karakter te geven. Leden van Impact040 zetten zich belangeloos in voor de stad en haar inwoners. Het event draait niet om geld maar om tijd, kennis, ervaring en de bereidheid om die met elkaar te delen.

Meer informatie over MO040 vind je hier.