MO 040 Late Night (online) op 31 mei 2021

Al ruim een jaar leven we in bijzondere tijden. Corona heeft een immense impact op onze samenleving. Een groot aandachtsgebied is de toegenomen eenzaamheid onder jong en oud in Nederland. Samen kunnen we dit veranderen door onze handen ineen te slaan en onze krachten te bundelen. Daarom stond maandagavond 31 mei 2021 de 18e editie van MO (Maatschappelijk Ondernemen) Late Night in het teken van ‘eenzaamheid’.  Tijdens het MO040 evenement verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties om te kijken wat zij samen voor elkaar kunnen betekenen.

Brainport bedrijven willen ook bijdragen aan het verbinden van mensen. En met hun kennis en expertise en vooral hun medewerkers graag meehelpen om de eenzaamheid in Eindhoven te doorbreken.

Aan de digitale tafel zaten 14 bedrijven en 10 maatschappelijke organisaties die samenwerkingen aangaan en onderzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen rondom eenzaamheid. Dertig nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven en non-profit instellingen kwamen tot stand. Medewerkers van o.a. ASML en Philips gaan bijvoorbeeld als taalmaatje in gesprek met anderstaligen en eenzame bewoners van Archipel, veel stichtingen krijgen de komende tijd hulp van communicatieprofessionals bij bijvoorbeeld website en pr vragen, Driessen Autogroep biedt gedeeld vervoer aan en stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant krijgt ARBO én communicatie advies van NXP. “Samenwerken met bedrijven is voor onze stichting een cadeau!” vat Malou van de Rijt, ondersteuner bij Stichting Zelfhulp Netwerk, MO040 samen nadat ze met drie bedrijven een match maakte.

Wethouder Renate Richters: “We weten dat eenzaamheid in corona-tijd een groeiend probleem is. Ik ben dus blij met de aandacht die dit onderwerp tijdens MO040 krijgt. Tegen degenen die met het onderwerp aan de slag gaan, wil ik zeggen dat ik benieuwd ben naar de initiatieven!”

Wilma Slaats van Kledingzolder, een kringloop en vooral luisterend oor in Woensel voor minima, heeft als grootste wens dat haar Kledingzolder kan blijven bestaan. Essentieel voor eenzame veelal alleenstaanden om met Wilma een kop koffie te drinken in de winkel aan de Kloosterdreef. “Een van de klanten komt, nu we weer open mogen zijn, tenminste weer van de bank af om hier een praatje te maken. Daar doen we het voor”.

Online editie

Net als de 17e editie van MO040, vond ook deze 18e editie digitaal plaats, vanaf de thuiswerkplek. Het online event werd gehost vanuit een studio bij Hotel Van der Valk

Meld je nu aan voor de 19e editie!

Wil jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie een volgende keer deelnemen aan MO040? Maak alvast je interesse kenbaar en doe een volgende keer mee met jouw betrokken ondernemerschap. Mail, app of bel Esther Hofstede via esther@samenvooreindhoven.nl / 06 – 4603 1010. Datum: in het najaar van 2021.

MO040
MO040 is een initiatief van Gemeente Eindhoven, DLL, NXP en Philips in samenwerking met Samen voor Eindhoven. MO040 draait niet om geld, maar om tijd, kennis en ervaring en de bereidheid om die met elkaar te delen.