MO 040 Late night online

Vanaf zolderkamers en keukentafels

Grote bedrijven leren maatschappelijke organisaties online samenwerken

Eindhoven, dinsdag 17 november 2020 – Maandagavond vond het 17e Maatschappelijk Ondernemen 040 (MO040) event, voor het eerst online, plaats. Tien bedrijven ontmoeten tien stichtingen en maatschappelijke organisaties en spraken bij deze editie over het thema ‘brede welvaart’. Het hebben van een baan en inkomen is tegenwoordig voor veel mensen niet meer voldoende om te spreken dat iemand welvarend is. Ook aspecten als huisvesting, gezondheid, onderwijs, veiligheid, milieu en geluk spelen een steeds grotere rol om te kunnen bepalen of iemand ook echt welvarend is. Juist in deze tijd is brede welvaart een belangrijk thema om bij stil te staan. Daarom sloegen bedrijven en stichtingen de handen gisteravond ineen. Om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Geen welvaart zonder samenwerking
Hans de Jong, President Philips Nederland, over zijn deelname aan MO040: ‘Frits Philips zei in 1963 al: ‘Ieder die ondernemer wil zijn zonder sociaal besef, is gedoemd te mislukken’. Samen moeten we een nieuw duurzaam fundament voor brede welvaart leggen. Het is nu de tijd om bruggen te slaan tussen het bedrijfsleven en de politiek, en tussen het bedrijfsleven en de samenleving. De coronacrisis heeft laten zien hoe belangrijk dat is, maar ook dat het mogelijk is. Samen maken we Nederland’. Philips maakte gisteravond diverse matches, waaronder met Markieza, zij leiden mensen op tot ervaringsdeskundige. Philips gaat Markieza advies geven bij de uitrol van nieuwe opleidingen aan bedrijven En zodra het weer kan, komen kinderen, die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten, via stichting MOVE bij Philips op bedrijfsbezoek om talenten te ontdekken.

Maatschappelijk Ondernemen Late Night stond in het teken van Brede Welvaart; zowel de economische als de sociaal-maatschappelijke aspecten van welvaart. Is dit een thema waar jouw maatschappelijke organisatie zich voor in zet? Betrokken bedrijven maakten op maandagavond 16 november online kennis met stichtingen, zorgcentra en maatschappelijke organisaties om met gesloten beurzen hun kennis, expertise en vaardigheden, hier ook een bijdrage aan willen leveren.

Waar normaliter onder het genot van een hapje en drankje gematched wordt op een passende locatie, gebeurde dat deze keer digitaal vanachter ieders thuiswerkplek. Het event werd online gehost via een studio bij Ergon. Een flinke uitdaging voor de organiserende partijen, die ondanks deze aanpassing toch met 26 nieuwe matches terugkijken op een geslaagde avond.
‘Opvallend was de enorme bereidheid van bedrijven om maatschappelijke organisaties bij het online werken te ondersteunen. Zowel met het leveren van laptops als met kennis en trainingen in virtueel samenwerken in teams’ licht Mala Paltoe, bestuurslid van Humanitas, toe.

MO 040diner
MO040 is een initiatief van Gemeente Eindhoven, DLL en NXP in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het MO 040 diner draait niet om geld, maar om tijd, kennis en ervaring en de bereidheid om die met elkaar te delen.

Deelnemen in 2021?
Wil jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie een volgende keer deelnemen aan MO040? Mail, app of bel Esther Hofstede via esther@samenvooreindhoven.nl / 06 – 4603 1010.

Fotografie: Thomas Abrahams (Beeldbaas)