Feeling good door goed doen 

In 2019 kwam ik, May-Britt Aarts, via CTOUCH in contact met Samen voor Eindhoven. Bij CTOUCH ben ik momenteel drie jaar werkzaam als Content Marketeer. Naast mijn passie voor schrijven word ik ook onwijs blij van een helpende hand uitsteken naar diegenen die dit goed kunnen gebruiken. Je kent het vast wel dat voldane gevoel? Dat gevoel krijg ik dus van gecombineerde passies als schrijven en goeddoen. Toen we in 2019 besloten om samen met CTOUCH het MVO beleid vorm te geven en we hier voor in zee gingen met Samen voor Eindhoven stond ik al snel te popelen om mijn steentje bij te kunnen dragen. Er volgden vele mooie en leerzame activiteiten en tot op de dag van vandaag voelt het voor mij zo goed om een balans gevonden te hebben in het bedrijfsleven en vrijwilligerswerk. En nog beter; je bezorgt diegene die je helpt een glimlach op zijn/haar gezicht.

Sustainable Development Goals eigen maken

Dat ik iets wilde betekenen in Sustainable Development Goals begon voor mij al in 2012 tijdens mijn stage bij de Verenigde Naties in Brussel. De Sustainable Development Goals begonnen ook daar al steeds meer vorm te krijgen. Namens de Benelux afdeling organiseerden wij diverse projecten voor bijvoorbeeld de Brusselse EU gemeenschap, ons eigen Ministerie van Buitenlandse Zaken en verschillende ambassades. Doelen als “gendergelijkheid”, “schoon water en sanitair”, “behoud van het leven in het water”, “terugdringen van ongelijkheid en onrecht” en als kerst op de taart “bestrijding van klimaatverandering” kregen zo steeds meer kracht. Alleen al het bewustzijn creëren onder politieke leiders en jongeren door elkaars kennis en ervaringen over deze onderwerpen uit te wisselen verbreedt een ieder zijn/haar horizon. Maar dan zijn we er nog niet. De 17 Sustainable Development Goals staan niet voor niets op de agenda om aangepakt te worden. Om dus de daad bij het woord te voegen kom ik nog altijd met veel plezier en passie in actie voor de verschillende doelen. En nu mag ik dat samen met vele andere toppers doen voor Samen voor Eindhoven.

In actie als vrijwilliger

Naast mijn werk als Content Marketeer bij CTOUCH heb ik op een gegeven moment bewust de keuze gemaakt om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Je ervaart twee hele andere werelden waardoor je weer geïnspireerd raakt. Het is niet verkeerd om op die manier een reality check te krijgen, want je ontdekt nog meer welke waarden je echt belangrijk vindt. Zowel in het werk als privé.

Zo werk ik als dierenliefhebber al een tijdje bij Dierenambulance & Dierenasiel Helmond. Samen met het team deze dieren weer kunnen opknappen en een fijn thuis kunnen bezorgen geeft zo’n voldaan gevoel! Vooral als je daarna de foto’s terugziet van de gelukkige adopteerders. Daarnaast wilde ik ook tijdens corona zeker niet stilzitten. In december 2020 ben ik daarom aan de wandel gegaan voor 3FM Serious Request. Samen met andere spontane ‘meelopers’ hebben we toen een week lang geld opgehaald om hulpverleners zowel nationaal als internationaal te ontlasten. Niet alleen mijn sponsors, maar ook de spontane ‘meelopers’ gaven zo’n stimulans en gevoel van saamhorigheid!

Ook bij Samen voor Eindhoven weten ze er maar al te goed raad mee om tijdens een moeilijke tijd als deze het gevoel van saamhorigheid vast te houden. Zelfs met geïmproviseerde en coronaproof vrijwilligersactiviteiten. Daarom was ik er zeker voor te porren om een Feel Good nieuws weekblad te maken voor de bewoners van diverse woonzorgcentra. Blij dat ik in mijn schrijverspen kon klimmen en deze mensen allerlei leuk nieuws mocht bezorgen over het wel en wee in Eindhoven. Zelfs het Eindhovens dialect werd even in dit weekblad getest. Dus, houd je van schrijven en wil je zorginstellingen wat leesplezier bezorgen? Meld je dan eenvoudig aan voor deze activiteit. Bij mij kriebelt het in ieder geval om nog wat meer edities te gaan maken.

 

Uiteraard hoop ik dat we met Samen voor Eindhoven de coronaproof activiteiten ook snel weer in mogen ruilen voor de uitjes buiten de deur. Zo denk ik nog regelmatig terug aan het uitstapje naar de Ontdekfabriek samen met Meneer Rick en de kids. Met het CTOUCH team hebben we zo’n leuke middag beleefd! Gezamenlijk fabriceerden we allerlei knutselwerken en het eindresultaat werd dan trots bevestigd met een dikke vette high five!

Wat mij ook bij zal blijven is het koken met vluchtelingen. Stuk voor stuk intrigerende mensen met de meest ongelooflijke verhalen. Sommigen zijn nog zo jong en hebben al in zulke erbarmelijke omstandigheden moeten leven waar wij ons lastig iets bij voor kunnen stellen. Maar ook zij waren minsten zo geïnteresseerd in onze bezigheden. Ze zeggen niet voor niets; samen koken verbindt. En dat deed het ook!

Al heb ik ook zeker zoveel plezier gehad tijdens een potje kienen bij Zorgcentrum Vitalis. CTOUCH verzorgde de prijzen en de bewoners zorgden voor wat fanatisme en de nodige (spel)vreugde. Sommige mensen hebben dan wat extra begeleiding nodig bij het kienen, maar iedereen zat wel op zijn/haar gezellige praatstoel.
Laten we vooral hopen dat we voor al deze mensen ook na corona weer wat uitjes mogen organiseren! Ik ga er dan in ieder geval weer met plezier over schrijven. Het zijn tenslotte ervaringen om nooit te vergeten. Dus, stay tuned!