Een koekje uit een goed hart

Samen voor Eindhoven en de bakkers van de bakkerij van het Groendomein ‘t Wasven hebben de handen ineen geslagen. In het kader van de campagne ‘Hartverwarmend Samen’ worden er koekjes gebakken in de vorm van een hart. Mensen kopen in de winkel twee pakken koekjes, een voor zichzelf en de ander is voor eenzame ouderen in Eindhoven. In samenwerking met de Katholieke Bond Ouderen (KBO) komen deze hartenkoekjes uiteindelijk bij de ouderen terecht.

 

Maaike de Jonge, intermediair bij Samen voor Eindhoven: ,,Samen voor Eindhoven wil graag een brug slaan tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid. Bedrijven kunnen tijd en geld doneren waardoor wij maatschappelijke organisaties en lokale projecten kunnen ondersteunen. Zie het maar als een wisselwerking. Gewoon iets voor een ander doen dat maakt de wereld een beetje mooier.”

Rudi van der Schoot is bakker bij de bakkerij van ’t Wasven. Of zoals Van der Schoot het zelf verwoordt: ,,Ik probeer het bakken in goede banen te leiden.” De hartenkoekjes waren zijn idee. Van der Schoot: ,,Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën om onze deelnemers een zinvolle dagbesteding te bieden. Zeker in deze tijd is dat best een uitdaging. Onze deelnemers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die samenwerken met onze vakmensen. Inmiddels hebben we 100 zakjes koekjes verkocht en we hopen op natuurlijk veel meer. Op al onze producten zit een sticker met de tekst ‘Met zorg bereid’. En dat klopt precies, we bakken met aandacht en zorg, 100% biologisch. We zijn trots op onze mensen en om wat we hier met z’n allen doen.”

De bekroonde gouden hartenkoekjes kunnen gekocht worden bij de bakkerij van Groendomein Wasven.