Geef een jas en verwarm een hart

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter niet makkelijk. Helaas leven steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens. Met de inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart’ is de kracht van Brainport Eindhoven weer zichtbaar: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Zelfs bekende standbeelden in Eindhoven werken mee.. heb je Frits en Anton Philips en de standbeelden bij het PSV stadion al gespot met een warm gebreide sjaals om en muts op? Bewoners van verschillende Archipel Woonzorggroep locaties breiden oranje sjaals en mutsen voor het goede doel.

Van 3 t/m 19 oktober 2022 zamelden we weer warme heren-, dames- of kinderjassen in op diverse locaties in Eindhoven voor mensen die het hard nodig hebben.  Ruim 1.800 jassen zijn ingezameld! Gezinnen met geldzorgen, jonge nieuwkomers, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is, krijgen de jassen. 

Iedereen kon pre-loved jassen doneren maar ook mutsen, handschoenen en sjaals. Alles in een goede staat én gewassen.

De inzamelpunten 2022 zijn sinds 20 oktober 2022 gesloten.

👉🏽 High Tech Campus Eindhoven (The Strip / High Tech Campus Eindhoven 1B, Eindhoven) van maandag t/m vrijdag geopend (10.00-15.00)

👉🏽 Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (Piuslaan 74a, Eindhoven) van maandag t/m donderdag (9.00-17.00) en vrijdag (9.00-13.00) geopend

👉🏽 Trudo (Torenallee 34, Apparatenfabriek Strijp-S, Eindhoven) van maandag t/m vrijdag geopend (10.00-17.00)

Op 20 oktober 2022 deelden we de ingezamelde jassen uit aan 10 lokale stichtingen: #Awesome Ruilatelier, Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Huiskamer voor Vluchelingen, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos, Dress for Success, Kledingzolder en het overschot van deze jassen nam kringloopwinkel Karoesell over om toe te voegen aan hun tweedehands winter collectie. Zo komt het snel en lokaal terecht en maken we regio Brainport Eindhoven winterproof.

Welke kledingstukken?

De focus ligt op warme jassen, van goede kwaliteit en schoon gewassen. Gedragen, pre-loved, is natuurlijk prima.

Ook een aantal andere kledingstukken die je – als je op straat leeft – droog houden:

  • Warme jassen (voor heren, dames én kinderen)
  • Mutsen, handschoenen en sjaals (voor heren, dames en kinderen)
  • Regenkleding (vooral voor dakloze heren)
  • Truien/vesten/jeans (voor jonge vluchtelingen en heren op straat)
Een warme groet

De nieuwe eigenaar treft in oktober ook een handgeschreven kaartje aan in de jas. Mike Weerts leverde bij zijn warme jas ook een kaartje in: ‘Lieve nieuwe drager van mijn jas. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt maar vooral warmte! Mike Weerts’.

Oproep goede doelen: