Geef een jas en verwarm een hart

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter niet makkelijk. Helaas leven steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens. Met de inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart’ is de kracht van Brainport Eindhoven weer zichtbaar: sámen helpen we hen die het nodig hebben.

Van 3 t/m 19 oktober 2022 zamelen we weer warme heren-, dames- of kinderjassen in op diverse locaties in Eindhoven voor mensen die het hard nodig hebben.  Jonge nieuwkomers, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Schrijnend in onze Brainport regio waar het zo goed lijkt te gaan, maar helaas is er ook armoede.

Iedereen kan pre-loved jassen doneren maar ook mutsen, handschoenen en sjaals. Alles in een goede staat én gewassen.

Op 20 oktober 2022 delen we de ingezamelde jassen uit aan 10 lokale stichtingen: #Awesome Ruilatelier, Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Huiskamer voor Vluchelingen, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos, GGzE, Dress for Success en Kledingzolder. Zo komt het snel en lokaal terecht en maken we Eindhoven winterproof.

Welke kledingstukken?

De focus ligt op warme jassen, van goede kwaliteit en schoon gewassen. Gedragen, pre-loved, is natuurlijk prima.

Ook een aantal andere kledingstukken die je – als je op straat leeft – droog houden:

  • Warme jassen (voor heren, dames én kinderen)
  • Mutsen, handschoenen en sjaals (voor heren, dames en kinderen)
  • Regenkleding (vooral voor dakloze heren)
  • Truien/vesten/jeans (voor jonge vluchtelingen en heren op straat)

Inzamelpunten 3 t/m 19 oktober 2022:

De openbaar toegankelijke inzamelpunten vind je hier en via onze social media zodra ze bekend zijn.

Een warme groet

De nieuwe eigenaar treft in oktober ook een handgeschreven kaartje aan in de jas. Björn van der Doelen leverde vorig jaar zijn jas in en schreef: ‘Heel veel plezier en vooral warmte met deze nieuwe oude jas. Gegroet Björn van der Doelen’.

Oproep goede doelen:

In de media:

Bericht delen