Geef een jas, verwarm een hart

Succesvolle inzamelactie voor kwetsbare mensen

Eindhoven winterproof
Het aantal dak- en thuislozen in Eindhoven en omgeving neemt toe. Het leven op straat én met een beperkt sociaal netwerk is zwaar. Stichting Samen voor Eindhoven zamelde met de actie ‘Geef een jas en verwarm een hart’ kleding in voor deze kwetsbare groep mensen. Dinsdag 7 november werden ruim 1.000 kledingstukken uitgedeeld aan de Kledingbank, Leger des Heils, Ervaring die staat, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos en Dress for Success.Samen voor Eindhoven haalde met medewerking van haar partners; Banning Advocaten, Eurest, Viggo, NXP semiconductors, gemeente Eindhoven, Holland Casino Eindhoven, High Tech Campus en Rabobank Eindhoven-Veldhoven kleding op. Van winterjassen tot nette pakken, van mutsen tot kinderkleding. Eén op de vijf kinderen in Eindhoven leeft onder de armoedegrens. Deze kwetsbare groep verdient letterlijk en figuurlijk extra warmte.

Extra steun

De actie werd spontaan omarmd door meer Eindhovense bedrijven. Extra inzamelhulp kwam van Boels Zanders Advocaten, HC Oranje-Rood, Severinus en café ‘t Rozenknopje. Bij Treffina vond dinsdag 7 november de sortering en distributie plaats. “Deze score is overweldigend” aldus Anna-Geertje van Eert van Samen voor Eindhoven. “Jassen die de afgelopen weken niet opgehaald zijn bij de afdeling lost & found op Eindhoven Airport, zijn ingezameld door Viggo. We hoopten op minstens 80 kinderjassen, 25 damesjassen, 240 herenjassen, 200 warme winterjassen voor dak- en thuislozen en diverse warme truien en handschoenen maar ook pakken om in te solliciteren. Meer dan 1.000 items is letterlijk hartverwarmend”.

Bedrijven gaan samen voor Eindhoven

Samen voor Eindhoven verbindt bedrijven en samenleving. Anna-Geertje: “Wij regelen dat medewerkers van bedrijven zich op een makkelijke en doeltreffende manier kunnen inzetten voor een maatschappelijk doel. En op de juiste wijze invulling kunnen geven aan hun sociaal ondernemerschap. Wij kennen de vragen en uitdagingen van maatschappelijke en matchen deze met de wensen van de bedrijven”.