Geld Gids Weken

Inwoners van Brainport Eindhoven kunnen gebruik maken van diverse financiële regelingen. Helaas weten niet alle bewoners dit. Hierdoor blijven deze op de plank liggen en dat is zonde, zeker in deze tijd met de hoge energieprijzen.

Om de inwoners van Eindhoven te helpen met het aanvragen van onder andere de energietoeslag én om maatschappelijke organisaties te ontlasten, werken Ergon, Gemeente Eindhoven, de Sociaal Raadslieden van Lumens, Werkplaats Financiën, WIJeindhoven, Samen voor Eindhoven en het Partnerfonds Brainport Eindhoven samen tijdens de Geld Gids Weken.

Bedrijfsvrijwilligers (Geld Gidsen) staan tijdens de inloopspreekuren klaar om Eindhovenaren te ondersteunen bij het aanvragen van de regelingen.

29 November t/m 16 december 2022 zijn er extra inloopspreekuren waar de inwoners van Eindhoven ondersteuningkrijgen bij het aanvragen van de energietoeslag. Deze inloopspreekuren worden gerund door bedrijfsvrijwilligers van diverse bedrijven uit regio Eindhoven. Met het opzetten van een stadsbrede campagne dragen vrijwilligers uiteindelijk bij aan het financieel fitter maken van de inwoners in Eindhoven. Uit gegevens blijkt dat ongeveer 4.000 inwoners nog niet de Meedoen bijdrage hebben aangevraagd. Als je deze Meedoen bijdrage aanvraagt dan kom je ook meteen in de aanvraag voor energietoeslag.