Jassen inzamelingsactie 2018

Het aantal dak- en thuislozen en mensen die in armoede leven in Eindhoven e.o. neemt toe. Het leven op straat én met een beperkt sociaal netwerk is zwaar. Daarom hebben we met bedrijven van 8 t/m 24 oktober 2018 samen Eindhoven weer winterproof gemaakt door jassen in te zamelen. Geef een jas en verwarm een hart. Op 25 oktober vond de distributie plaats en werden de jassen verdeeld onder de deelnemende stichtingen: Dress for Success, Leger des Heils, Kledingbank, Ervaring die Staat, NEOS en ‘t Hemeltje.Heb je een warme jas die je niet meer draagt? Van 8 t/m 24 oktober 2018 kon je je warme jas doneren aan iemand die het harder dan jij nodig heeft!
Bij Gemeente Eindhoven, op de Strip van High Tech Campus Eindhoven, Hockeyclub Oranje Rood, DAFEindhoven Airport, LumensNXP SemiconductorsRabobank Eindhoven-Veldhoven en Van Lanschot Eindhoven kon je je pre-loved jas(sen) inleveren. Er werden meer dan 1.000 warme heren-, dames- en kinderjassen verzameld, en nog eens 1.000 kledingstukken zoals spijkerbroeken, sjaals en mutsen. Hartverwarmend. Ook Parktheather Eindhoven werd inzamelpunt en zamelde zo nog tientallen warme jassen in voor de dak- en thuislozen in onze stad.

In 2017 haalde Samen voor Eindhoven met medewerking van de bedrijfspartners ruim 1.000 warme kledingstukken op. Want één op de vijf kinderen in Eindhoven leeft onder de armoedegrens. Deze kwetsbare groep verdient letterlijk en figuurlijk extra warmte.Studio 040 bracht de jassen inzamelingsactie in beeld:Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar. De inzamelingsactie Give a coat and warm a heart laat de kracht van Eindhoven zien: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Jouw (oude) jas en je tijd houden een ander warm. Donate your old coat to give it a new life!De jasseninzamelingsactie was in 2017 zeer geslaagd. Meer dan 1.000 warme jassen werden gedoneerd. Studio 040 was erbij toen we met vrijwilligers alle jassen sorteerden en uitdeelden aan de stichtingen.