Heel Eindhoven winterproof

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter zwaar, juist nu. Helaas leven steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens. Met de inzamelingsactie ‘geef een jas en verwarm een hart’ is de kracht van Brainport Eindhoven weer zichtbaar: sámen helpen we hen die het nodig hebben. Van 12 t/m 28 oktober 2020 zamelden we warme heren-, dames- of kinderjassen op diverse locaties in Eindhoven voor mensen die het hard nodig hebben.  Jonge vluchtelingen, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is. Schrijnend in onze Brainport regio waar het zo goed lijkt te gaan, maar helaas is er ook #armoede. Vorig jaar werden bijna 2.000 jassen ingeleverd, ook Theo Maassen gaf twee van zijn warme jassen aan daklozen en van PSV ontvingen we mooie spelersjassen en ook die werden goed ontvangen. Dit jaar leverde niemand minder dan Willy van de Kerkhof niet alleen zijn mooie jas in, ook een van zijn tweelingbroer René en van zijn schoonzoon André Nooijer in. Op 29 oktober 2020 deelden we 2.000 jassen uit aan lokale stichtingen. En nog eens 6.000 warme kledingstukken zoals mutsen, sjaals, truien en broeken.

Namens Kledingbank Eindhoven, Leger des Heils, Ervaring die Staat, Het Jongerenhuis, Inloophuis ’t Hemeltje, Neos, GGzE en Dress for Success: heel hartelijk dank aan iedereen die een pre-loved jas of kledingstuk inleverde.

 
Inzamelpunten

Zeven bedrijven uit ons betrokken netwerk waren in 2020 inzamelpunt: ASML, DAF, Eindhoven Airport, High Tech Campus Eindhoven, Holland Casino, Stichting Geluk Zaaien en Woonbedrijf.

Drie inzamelpunten waren openbaar toegankelijk :

 
Welke kledingstukken zijn nodig?

De focus ligt, ook weer voor 2021, op warme jassen, van goede kwaliteit en schoon. Gedragen, pre-loved, is natuurlijk prima. Ook een aantal andere kledingstukken die je – als je op straat leeft – droog houden:

  • Warme jassen (voor heren, dames en kinderen)
  • Mutsen, handschoenen en sjaals (voor heren, dames en kinderen)
  • Regenkleding (vooral voor heren)
  • Truien/vesten/jeans (voor heren)