Leren van vrijwilligerswerk

VIGGO: partner van Samen voor Eindhoven

Viggo Eindhoven is sinds kort partner van Samen voor Eindhoven. Afgelopen vrijdag had het bedrijf zijn eerste teamuitje. Tijdens hun Eén Dag voor Eindhoven ging een aantal medewerkers helpen bij Heimdal, een kinderdagcentrum voor kinderen met veelal een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze brachten samen met de kinderen en hun begeleiders een bezoekje
aan de mobiele kinderboerderij van Roel’s Beestenboel.

Viggo Eindhoven verzorgt de afhandeling van passagiers, bagage en luchtvracht op Eindhoven Airport. Een goede dienstverlening staat daarbij hoog in het vaandel. Het bedrijf vindt het echter ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Om iets te betekenen voor een ander.
“Dat past bij onze manier van werken. We willen onze medewerkers dan ook de kans bieden om nieuwe ervaringen op te doen”, zegt Hans-Bart Olijhoek, “Laten ervaren hoe het voelt om bij te dragen aan het welzijn van een ander. Mensen die geven en delen zijn namelijk in de regel gelukkiger. Daarom willen we onze medewerkers graag kennis laten maken met vrijwilligerswerk.
Zo krijgen ze niet alleen een kijkje in het leven van een ander, maar leren ze elkaar ook beter kennen.”Het eerste teamuitje was een bijzondere ervaring. Door hun beperking is het voor de kinderen van Heimdal geen vanzelfsprekendheid om naar een gewone kinderboerderij te gaan. De mobiele kinderboerderij van Roel’s Beestenboel biedt dan ook uitkomst. “Mooi om te zien dat mensen met een beperking toch zo van het leven kunnen genieten, zeker ook door de inspanning van de
begeleiders”, zegt Joy Neggers, een van de medewerkers van Viggo. Ook Carina van der Veen heeft ervan genoten: “Dit is dankbaar werk. Je leert dat niet alles vanzelfsprekend is. Wij kunnen nog iets leren van mensen met een beperking”.

Met dank aan Annick Zegers voor de teksten.