Meet2Match Communicatie 24 november 2017

Communicatie onmisbaar voor maatschappelijke organisaties.

Communicatieprofessionals hebben een prachtig vak. Want het gaat om mensen raken en bewegen. Om de verbinding tussen maatschappelijke organisatie en hun hupvragers en vrijwilligers. Om dialoog en draagvlak. Om positioneren en profileren. Om verhalen en media. Om de juiste taal en toon. Het werk van communicatieprofessionals raakt alle maatschappelijke opgaven en grote thema’s van deze tijd. En wordt internationaal gezien als een van de urgente problemen bij NGO’s en stichtingen.

Foto Arno Fooij

Vrijdag 24 november
Meet2Match Communicatie

Een communicatieboost voor maatschappelijke organisaties en stichtingen!
Communicatie is onmisbaar in onze samenleving. Communicatie gaat eigenlijk vooral over jouw organisatie: over wie jullie zijn en hoe jullie contact maken met anderen. Kom er tijdens Meet2Match Communicatie achter wat jullie eigen stijl van communiceren is. Leer deze meteen te gebruiken om de mooiste verhalen te delen en om (online)contact te maken met je doelgroep en de media. Je krijgt in één workshop veel tips om direct in de praktijk te brengen.

Werk jij bij een maatschappelijke organisatie of stichting in Eindhoven?

Dan nodigen wij jou graag uit voor de Meet2Match Communicatie op 24 november 2017. Waarbij je in één middag een communicatieboost krijgt voor jouw organisatie. Meld je nu aan voor een van de vier workshops van topprofessionals uit het communicatievak. Dit is hun dag voor Eindhoven! Mis dit niet!

Pro Bono Lab voor communicatieprofessionals met een hart van goud!
Dit jaar organiseren we voor de 2e keer PRO BONO LAB. Deze methodiek komt uit Amerika, waarbij één dag een team van 3 – 5 ervaren professionals van LICHT en YER op zoek gaat naar concrete oplossingen voor een urgent communicatievraagstuk van een maatschappelijke organisatie. Dit jaar gaan we één dag aan de slag voor Ervaring die Staat, Stichting Ik wil, Mytylschool Eindhoven, De Liefdesdokter en de Weekendschool.

Ben jij een communicatieprofessional?

Meld je dan nu aan, dan matchen wij jou met een maatschappelijke organisatie waar je in één dag onschatbare waarde kunt toevoegen samen met een team van gedreven communicatie collega’s. Die net als jij energie krijgen van iets goeds doen voor een ander.
Deze M2M Communicatie is een initiatief van Samen voor Eindhoven in samenwerking met LICHT Marketing & communicatieprofessionals, YER, CC03 en Seats2meet Eindhoven Strijp-S.PRO BONO DAG M2M communicatie 2017

Te midden van een groep vrijwilligers van de stichting Ik Wil. Samen met zoon Ziya en mede oprichtster Leyla deelde zij gisteren haar verhaal. Hoe zij vijf jaar geleden een beweging op gang brachten in de wijk Woensel Zuid West in Eindhoven. Met als drijfveer ‘Iedereen hoort erbij’. Het was bijzonder om te ervaren hoe hun compassie voelbaar was in de zaal. En dat door hun manier van leven en omgaan met andere mensen er heel wat wapenfeiten op de naam van Ik Wil staan.

Gisterenavond vroegen zij hulp aan de stichting Samen voor Eindhoven. Deze stichting kijkt of er een match is tussen mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een maatschappelijk doel en een team professionals die hen kan helpen. Dat gebeurt belangeloos. De gedachte erachter is dat als 70.000 professionals in Eindhoven één dag hun talent, energie, kennis, hart en handen inzetten ontstaan er oplossingen, verbindingen, inzichten en verbeteringen.

Ik mocht dit al in 2016 ervaren dankzij de verbinding die Licht voor mij maakte richting Samen voor Eindhoven. Met vakgenoten werkte ik met veel plezier voor Markieza. En hoefde dit jaar niet lang na te denken om wederom hart en hoofd in te gaan zetten voor een maatschappelijk doel. Dus stroomde gisterenavond mijn hart vol tijdens het horen van Esra’s verhaal, na het zien van het vuur in Leyla’s ogen en na de rake antwoorden van Ziya. Met hen wilde ik door. En het werd een match! Op 24 november ga ik met een team communicatieprofessionals de tanden zetten in hun vraagstuk.

Stichting Ik Wil organiseert ontmoetingen en realiseert verbindingen in de wijk Woensel en ervaart momenteel een groot succes met zo’n 150 vrijwilligers die voor anderen koken, tuinieren, repareren, er gewoon zijn, trainingen geven, etc. En niet alleen voor de Turkse gemeenschap. De kracht van Ik Wil zit in hun drijfveer: Iedereen hoort erbij en mag dus meedoen. Of je nou als immigrant hier leeft, gevlucht bent uit je eigen land, een eenzame Nederlander bent of het gewoon belangrijk vindt om anderen te helpen.

De beweging beweegt en houdt niet op. En dat is ook het laatste wat deze drie mensen willen. En daarom gaan we ze op 24 november helpen. Om zo hun levenswerk en manier van werken en leven door te kunnen gaan geven aan de mensen om hen heen. Een uitdaging! Maar met vele handen, harten, kennis en energie ben ik ervan overtuigd dat het ons wederom gaat lukken om ze een stap verder te helpen.

En heb je nou zin om mee te helpen, laat het dan even weten aan Samen voor Eindhoven. Jouw handen, hart en energie zijn van harte welkom..