De Meeuw en Samen voor Eindhoven slaan handen ineen voor Stichting Dichterbij

“Het was een super geslaagde dag gister! We hebben alle klussen uit kunnen voeren en de sfeer was heel goed.”

Rik Staals, De MeeuwCategorie: Zinvolle teambuilding
Match: De Meeuw bij Stichting Dichterbij
Wat: Collega’s van De Meeuw klussen samen met de bewoners van Stichting Dichterbij
Wanneer: Woensdag 26 juli

Ontwikkeling is voor een mens van groot belang. Je wilt activiteiten ondernemen om zo je leven aangenamer te maken. Leren, werken en er lekker op uit. Voor velen zijn deze activiteiten vanzelfsprekend, niet voor de cliënten van Stichting Dichterbij. Om bij te dragen aan het welzijn van de bewoners van Stichting Dichterbij gingen collega’s van De Meeuw een dagje klussen op locatie in Sint-Oedenrode.
Woensdagochtend verzamelden tien medewerkers van De Meeuw zich bij Stichting Dichterbij in Sint-Oedenrode. Op het programma stonden verschillende werkzaamheden. Na een gezellig ontvangst met koffie en cake werden de taken verdeeld. Er stonden een aantal mooie klussen te wachten, dus geen tijd te verliezen.
Bernie Toonen is Dienstverleningscoördinator bij Stichting Dichterbij: “Wij zijn Samen voor Eindhoven en De Meeuw echt super dankbaar. Stichtingen zoals de onze hebben het al niet makkelijk. Wanneer een bedrijf dan aanbiedt om medewerkers beschikbaar te stellen voor een klusdag is dat echt fantastisch! Met z’n allen hebben we er een prachtige dag van kunnen maken. Er zijn twee kamers behangen en geverfd, een trampoline afgebroken, een schommel geplaatst, de tuin is op orde gebracht en een buitenmuur wit geverfd. Om de dag dan af te kunnen sluiten met een frietje voor vrijwilligers en bewoners geeft echt een heel voldaan gevoel.”
Een mooie ervaring
“Ik vind het mooi dat De Meeuw ons de mogelijkheid biedt om één dag in het jaar actief te zijn als vrijwilliger. Op deze manier steunen we Stichting Dichterbij en raken we meer betrokken in onze omgeving”, aldus Alwies Rokven (Assemblage Medewerker De Meeuw). “Voor mij is het extra bijzonder om hier aan de slag te mogen, mijn nichtje woont in deze woning. Ik ben blij dat ik zo iets terug kan doen voor Stichting Dichterbij”.
Samen voor Eindhoven
Samen voor Eindhoven wil een beweging creëren waarin professionals één dag hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor een hechtere samenleving. Tijs Meewis (HR Manager De Meeuw): “Wij vinden het belangrijk dat medewerkers van De Meeuw de kans krijgen om hun talenten in te zetten voor een goed doel of stichting zoals Dichterbij. Gelukkig hebben wij veel handige mensen in dienst, om dan op deze manier ons steentje bij te dragen voelt gewoon goed!”

Lees meer in Nieuwsblad Mooi Rooi. Vrijwilliger voor één dag.

Fotografie: Rik Staals