Melting Pot: 10 locaties, 100 mensen

“Ook de wereldburgers van het Jongerenhuis hebben een fantastische avond gehad. Wat hebben we heerlijk gekookt en gegeten met zijn allen. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Wie weet tot volgend jaar.”

Marcel Berends, JongerenhuisThema: Samenleven in buurten en wijken
Match: 10 maatschappelijke organisaties en 10 bedrijven
Wat: Op een van de 10 locaties wordt gekookt, gepraat en van elkaar geleerd. Bedrijven ontmoeten cliënten en medewerkers van maatschappelijke organisaties.

Vanaf 17 uur kwamen op 9 plekken in de stad 10 groepen samen, bestaande uit medewerkers van Eindhovense bedrijven en medewerkers en cliënten van maatschappelijke instellingen. Onder leiding van TV-kok Mounir Toub (bekend van 24Kitchen) kookten en aten zij samen, met ingrediënten uit een mystery box. Deze Melting Pot diners brachten meer dan 100 mensen bij elkaar. Het draaide hierbij niet alleen om het koken. Maar om de ontmoeting. Onder het koken met elkaar in gesprek raken, ervaringen en achtergronden delen. Dit is pas sociale impact!

Deelnemende partijen waren DLL, Banning advocaten, Gemeente Eindhoven, JCI de Kempen Serviceclub, Reijnders Advocaten, Ladies Circle, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Hanos, Manpower, Huiskamer van het Jongerenhuis, Buurthuis FAB28, Labrehuis Neos, Stichting Ik Wil, ’t Hemeltje, Vitalis Wissehaege, Prismanet en SNV Stichting Vluchtelingenwerk Nederland.