No hunger: soep van Eindhovense hotels voor daklozen

Meer dan 1.000 liter soep per jaar plus broodjes voor de dak- en thuislozen in de stad. De samenwerking tussen Eindhovense horeca, het Leger des Heils en de vrijwilligers via Samen voor Eindhoven staat al ruim 3 jaar. 

Gastvrij Eindhoven: horecaondernemers verzorgen samen soepbus voor dak- en thuislozen

Iedere week deelt de soepbus van het Leger des Heils eten uit aan dak- en thuislozen, het hele jaar door. Veel Eindhovense hotels zijn hierbij betrokken en natuurlijk het Leger des Heils Eindhoven. Samen zorgen zij wekelijks voor soep en brood en de benodigde materialen (bordjes/lepels etc).

“Het gaat meer dan alleen om dat kopje soep. Er is een luisterend oor en iemand die voor jou soep heeft gemaakt, het voor je inschenkt en ook even tijd voor je wil maken. Dat kan veel doen voor iemands gevoel voor eigenwaarde‘’ aldus voormalig wethouder Jannie Visscher over dit initiatief.

Bedrijfsleven omarmt de soepbus
Door bemiddeling van Samen voor Eindhoven hebben vele partners zich vaak al meerdere jaren met enthousiasme aan de soepbus verbonden. Samen voor Eindhoven mobiliseert corporate vrijwilligers uit het bedrijfsleven om hun tijd en talent in te zetten voor de samenleving. Velen zetten zich al een keer (of vaker) in door soep te rijden of soep en broodjes uit te delen aan dak- en thuislozen in de stad.

In September 2015 zijn 193 landen de 17 Global Goals for Sustainable Development, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, overeengekomen. Wanneer deze doelen behaald zijn, betekent dat een einde van extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Wanneer er iets met de aarde gebeurd raakt dat ons allemaal. De Global Goals zijn de eerste mondiale agenda waarin 193 landen met elkaar zijn overeengekomen om verandering te creëren voor een betere wereld. De Global Goals raken iedereen, ook jij bent een onderdeel van de doelen. Met de soepbus dragen we bij aan Global Goal 2: geen honger.

Doe ook mee!
Esther Hofstede van Samen voor Eindhoven vertelt je graag over de mogelijkheden om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen.

Samenwerkende partners die de soepbus mede mogelijk maken:

  • Hampshire Hotel Parkzicht
  • Park Plaza Hotel Eindhoven
  • Hotel Pullman Cocagne Eindhoven
  • Van der Valk Hotel Eindhoven
  • Sandton Hotel Eindhoven