MO 040 Late Night op 14 februari 2022

MO040: Samen weer én meer maatschappelijk actief

Het coronavirus heeft de afgelopen 1,5 jaar het dagelijks leven aardig overhoop gehaald en tegelijk ook het belang van gezondheid, weerbaarheid, veerkracht en (financiële) gezondheid prominent in de schijnwerpers gezet. Voor velen trekken de coronamaatregelen een zware wissel op hun leven en werk en hebben veel maatschappelijke organisaties, die normaal gesproken met vele tientallen vrijwilligers de helpende hand toesteken, het moeilijk. Daar komt bij dat de markt voortdurend in beweging is en bedrijven geconfronteerd worden met uiteenlopende ontwikkelingen. Dit vraagt veel van medewerkers. Met als gevolg het ecosysteem waarin bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en helpen onder druk staat.

Tijdens het MO040 event op 14 februari a.s. wilden we het tij een beetje te keren en opnieuw de verbinding te leggen. Organisaties droegen dan ook een steentje bij om maatschappelijke organisaties verder te helpen met kennis, expertise en vaardigheden uit het bedrijfsleven. Met dit keer als thema ‘Samen weer én meer maatschappelijk actief’. Maar liefst 51 nieuwe samenwerkingen (met gesloten beurs) kwamen tot stand. Van meedenken als bedrijf met een business- en communicatieplan van een stichting, vrijwilligers werven om met eenzame ouderen te bellen, tot het maken van een tuinontwerp (en die klus ook klaren) bij buurthuizen in Eindhoven.

MO040 in het kort

Tijdens MO040 verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze avond leveren beide partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, gastlessen geven of helpen bij het uitbreiden van het netwerk. Of stel je expertise of een paar handen ter beschikking.

Voor maatschappelijke organisaties: deze avond maak je kennis met Eindhovense ondernemers die met hun kennis, expertise en medewerkers graag – samen met jullie – bijdragen aan een mooier en socialer Eindhoven door waardevolle nieuwe verbindingen en matches.

Aanmelden oktober 2022

Wil jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie een volgende keer (= in oktober 2022) deelnemen aan MO040? Meld je interesse bij Esther Hofstede via esther@samenvooreindhoven.nl / 06 – 4603 1010. Als het goed is, is de 20e editie weer ‘ouderwets’ aan tafel i.p.v. online!

3 Tips voor een succesvolle samenwerking:

MO040

Het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner (MO040) bieden DLL, NXP, Philips en gemeente Eindhoven aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. MO040 is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.