Maatschappelijk Ondernemen 040 diner: Krachtige Kinderen

Ieder kind verdient dezelfde kansen. Maar in de praktijk zijn er grote verschillen. Denk aan veilig opgroeien, mee kunnen doen, zorg en onderwijs en talentontwikkeling. Kinderen en jongeren zijn de toekomst van onze stad. Een organisatie kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daar ging het om tijdens het 13e MO040 diner. Bekijk hier de mooie match die het Leger des Heils maakte op deze avond.

Betekenisvolle matches tijdens Maatschappelijk Ondernemen 040 diner Krachtige Kinderen


Op maandagavond 11 juni 2018 ontstonden tijdens het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner (MO 040 diner) wederom onverwachte samenwerkingen tussen Eindhovense bedrijven en maatschappelijke instellingen die elkaar in het dagelijks leven niet zouden treffen. Voor de eerste keer kon voorafgaand aan het diner al digitaal gematcht worden via een nieuwe online vrijwilligerskalender. Maar liefst 12 matches werden op voorhand gemaakt, waardoor deze partijen al bij aanvang van het diner elkaars tafelgenoten en gesprekspartners waren. Gedurende de avond werden er in totaal ruim 60 betekenisvolle matches gemaakt.

Compliment van de avond

Het compliment voor de mooiste match van de avond ging naar ‘De jongeren van de Zonnebloem’: “Binnen vijf minuten had ik de eerste twee matches al gemaakt, aldus Vicky Teunissen. “Weinig mensen weten nog dat dit initiatief voor mensen met een fysieke beperking tussen de 18 en 50 jaar bestaat en wat het inhoudt. We willen graag meer naamsbekendheid krijgen, hier gaat Licht later dit jaar mee aan de slag. Daarnaast mogen we gebruik maken van het clubhuis van Scouting Pres. F.D. Roosevelt, die perfect geschikt is voor mensen met een fysieke beperking. Ook gaan we een dag op pad met medewerkers van DLL, super!”

Het tweede compliment van de avond ging naar Trudo Weekendschool, Saltoschool De Driesprong en NXP. Zij gaan samenwerken aan digitale onderwijsinnovatie onder de noemer “Onderwijsfantasieën”. Een andere mooie match ontstond tussen Kinderdienstencentrum Heimdal en Simac, die ICT-ondersteuning gaat bieden bij de digiboards van de stichting.

Uiteenlopende vraagstukken

Tijdens de MO 040 diners zoeken bedrijfsleven en het maatschappelijk werkveld naar nieuwe samenwerkingen (matches) aan de hand van concrete vraagstukken op o.a. het gebied van communicatie, innovatie en ICT, maar er zijn ook vrijwilligers nodig voor praktische werkzaamheden, of het begeleiden van uitstapjes. Zoals gebruikelijk wisselen deelnemers aan het diner hun ervaring, kennis en netwerk met elkaar uit, met gesloten beurzen.

Dit jaar namen deel aan het 13e MO040 diner:

Maatschappelijke organisaties: Buurtonderneming Woensel West, JeugdSportfonds, Jongeren van de Zonnebloem, GGZe, Heimdal, Humanitas, Leger des Heils Eindhoven, Kansen voor Kinderen Bennekel, Loek@YOU, Lumens groep, MEE Zuidoost Brabant, Meneer Rick, ONE WORLD citizens, Samen voor Eindhoven, Scouting Pres. F.D. Roosevelt, Stichting Move, Stichting Sociaal Solidair, Saltoschool de Driesprong, Severinus, Speelcadeau, Techplaygrounds/ Dynamo Jeugdwerk en Trudo Weekendschool.

Bedrijven: Acknowlegde, ASML, Boels Zanders Advocaten, DELA, DLL, Hanos Eindhoven, High Tech XL, Icares, Licht, De Meeuw, NXP, Philips, PwC, Releventure, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Rotoract, Simac, Start People, Taylor Wessing, Tu/e en Woonbedrijf.

Stories

Het Eindhovense netwerkevenement vond ditmaal plaats in het restaurant Stories op Strijp-S. Stories biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zonder vooroordeel te wennen, leren en ambities realiteit te maken. Stories biedt met opleidingen op maat theoretische kennis, aangevuld met stages met als doelstelling een betaalde baan te realiseren.

Foto’s met dank aan Mirella Mesu van Studio Happy Home