De 5 principes voor waardevol bedrijfsvrijwilligerswerk voor betrokken ondernemers

Samen voor Eindhoven heeft een co-creatie verband met branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland: NOV (Mensen maken Nederland). Zij komen op voor de belangen van vrijwilligers en versterken de positie van het vrijwilligerswerk in onze samenleving. Bijna 7 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. Onze hele samenleving profiteert daarvan. Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. Daarvoor zorgt NOV.


Toolkit

Om goed doen eenvoudiger te maken ontwikkelde NOV de Good Busy toolkit. De toolkit staat niet op zichzelf. Het is onderdeel van het programma Good Busy en is gebaseerd op drie pijlers: actie: ‘ons bedrijf doet ook mee’, inspiratie: voorbeelden, webinars, uitwisseling en tenslotte kennis.

Esther Hofstede (founder Samen voor Eindhoven) ontwikkelde samen met NOV deze toolkit.

Voor de ontwikkeling van Good Busy en deze toolkit deden we inspiratie op en werkten samen met Chris Jarvis., directeur van het RW Institute in Baltimore. Chris is een internationale autoriteit, een TEDx-spreker en een inspiratiebron met kennis van alle facetten. Hoe je employee volunteering organiseert. Wat voor jouw bedrijf of organisatie het belang kan zijn. En vooral hoe je je mensen meeneemt in jouw maatschappelijke betrokkenheid, aan de hand van 5 succesprincipes. De insteek is praktisch, vanuit het perspectief van ondernemingen. 

We hebben de 5 principes van Chris Jarvis voor waardevol vrijwilligerswerk van bedrijven vertaald en in de Nederlandse context gezet. Good Busy is voor ervaren ‘do gooders’, maar ook voor ondernemers die de eerste stap naar vrijwilligerswerk willen zetten.

👍🏼 Good Busy

Leuk feit: ‘good busy’ is ontstaan tijdens Pro Bono Communicatie in 2020. NOV had behoefte aan marketing- en communicatie kennis. Een team van marcom professionals zette hun kennis en kunde pro bono (vrijwillig) in voor het vraagstuk van NOV. Onder andere Studio Lauda werkte met NOV samen en ‘good busy’ werd geboren….

Samen voor Eindhoven werkt bij elke vrijwilligersactiviteit volgens de succesvolle methodiek van Chris Jarvis.  Op deze manier maakt de vrijwilligersactiviteit nog meer indruk en impact op de bedrijfsvrijwilligers, met een ‘diepere laag’ of de zogeheten transformerende ervaring. Ons hele team is gecertificeerd volgens zijn methodiek ’empathy in motion: the power of employee volunteering. Bekijk meer van zijn video’s hier.