Partnerevent 2019 Happy employees & Global Goals

Partnerevent 2019 Happy Employees & Global Goals

Met onze 100 bedrijfs- en maatschappelijke partners (ruim 2.000 vrijwilligers per jaar) dragen we bij aan een wereldwijde missie

Tijdens het jaarlijkse partnervent (dit jaar op 14 maart) op de High Tech Campus deelden we inspiratie en kennis over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van corporate vrijwilligerswerk. We spraken over hoe corporate vrijwilligerswerk bijdraagt aan hogere engagementscores en ‘Happy People’. En natuurlijk ook aan een betere wereld en een bijdrage levert aan de Global Goals.

Als goede buur zetten bedrijven tijd en talent van hun medewerkers in voor de Eindhovense samenleving. Onder meer ASML, Coöperatie DELA, CTOUCH, DAF, DLL, Holland Casino Eindhoven, Signify, Philips, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en NXP. Het aantal corporate vrijwilligers die wij activeerden in 2018, groeide in twee jaar tijd met 70%. De ambitie is om nóg meer kwetsbare mensen in Eindhoven e.o. te helpen.

Met bedrijven op wereldwijde missie

Ruim 2.000 bedrijfsvrijwilligers dragen zo een steentje bij aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. In regio Eindhoven én meteen ook wereldwijd. Er zijn 17 Sustainable Development Goals door de Verenigde Naties voor 2015 tot 2030 vastgesteld. Deze doelen gelden in alle landen voor alle mensen en moeten bijvoorbeeld extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering uitbannen. Elke vrijwilligersactiviteit die Samen voor Eindhoven organiseert, draagt aan een of meerdere duurzame doelen bij. ‘Zo hebben communicatieprofessionals één dag hun expertise ingezet voor een concreet vraagstuk van stichting Ervaring die Staat. Een stichting voor en door dak- en thuislozen in onze stad die onder andere armoede willen bestrijden, ofwel één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen’, licht Judith Helderman, intermediair in betrokken ondernemen bij Samen voor Eindhoven, toe. ‘Samen met Ervaring die Staat zijn er in een dag communicatie uitingen ontwikkeld voor diverse stadsateliers die ze gebruiken om talenten van de dak- en thuislozen verder te ontwikkelen. Een heel waardevol en praktisch resultaat’.

Maatschappelijk ondernemen draagt bij aan werkgeluk

‘Iets betekenen voor een ander maakt het leven zinvol. Elke actie, hoe klein ook, kan het leven van een ander en van jezelf veranderen. Corporate vrijwilligerswerk is dan ook een heel effectief middel om werkgeluk te realiseren. Wij merken dat de grote meerderheid van werknemers graag wil dat zijn of haar werk nuttig is voor de maatschappij. Daar sluiten de activiteiten die we met bedrijven en stichtingen organiseren goed op aan. Elke vrijwilligersactiviteit maakt impact, en samen werken we zo aan de VN werelddoelen’ vertelt Judith Helderman.

Hier vind je de presentatie ‘HAPPY PEOPLE & GLOBAL GOALS van het partnerevent 2019 terug.

Foto’s partnerevent 2019

Deze video is een absolute must-see. In ”We the People – for the global goals” zie je o.a. changemakers Bill and Melinda Gates, Jennifer Lawrence, UN Messenger of Peace Lang Lang, Meryl Streep, Malala Yousafzai, One Direction, Her Majesty Queen Rania Al Abdullah of Jordan, Richard Branson, Robert Redford, Stephen Hawking en UN Messenger of Peace Stevie Wonder: